На єдиній в Україні виборчій дільниці, де громадяни Білорусі можуть голосувати за кандидатів у президенти, утворилися черги, пише Радіо Свобода.

Дільниця працює в приміщенні білоруського посольства на вулиці Михайла Коцюбинського, 3 (поблизу бульвару Тараса Шевченка).

Черга під посольством Білорусі у Києві, 9 серпня 2020 

«На виборчу дільницю запрошують по одній-дві людини. Перед тим, як пропустити їх до приміщення посольства, людей перевіряють металошукачами й попереджають про заборону на використання фото- та відеозаписувальної апаратури, зокрема телефонів. На виборчій дільниці є дві кабіни для голосування», – повідомляють журналісти.

Посол Білорусі в Україні Ігор Сокол каже, що такий режим голосування обрали через епідеміологічні обмеження в Києві, а черги – типова ситуація цього дня під посольствами Білорусі у світі. За його словами, створювати додаткові умови для голосування громадян Білорусі в Києві не будуть.


9 серпня громадяни Білорусі на чергових виборах обирають президента країни. Виборчі дільниці відкрилися в неділю о 8:00 і будуть працювати до 20:00. Це шості президентські вибори в історії незалежної Білорусі. 

Обкладинка: Білоруська служба Радіо Свобода