Пів сотні людей влаштували чергову акцію солідарності з учасниками протестів у Мінську. Вони зібралися біля посольства Білорусі в Україні, повідомляє з місця події журналіст The Village Україна.

Посольство охороняє кордон поліції. Правоохоронці стежать, щоб люди не виходили на дорогу.

Учасники акції стоять на протилежному боці дороги від посольства з білоруськими прапорами й плакатами. Вони засуджують агресію влади проти незадоволених у Білорусі та вимагають звільнити всіх затриманих.

У Білорусі з 10 серпня тривають акції протесту проти фальсифікації результатів виборів. Поліція вже затримала понад 5 тисяч протестувальників, 200 людей отримали травми, один чоловік загинув.


 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. На єдиній в Україні виборчій дільниці утворилася велика черга, через що не всі встигли проголосувати. Наступного дня близько 60 людей влаштували акцію протесту біля посольства Білорусі в Києві: поліція затримала чотирьох учасників.

 Суд призначив колишньому політв’язню Олександру Кольченку 40 годин громадських робіт за участь у сутичці біля посольства Білорусі.

Фото: Андрій Баштовий © The Village Україна

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі