Близько 60 людей влаштували акцію протесту біля посольства Білорусі в Києві. Поліція вже затримала чотирьох протестувальників, повідомляє «Суспільне».

Учасники акції не задоволені організацією виборів у посольстві (проголосувати вдалося не всім) і вимагають відставки чинного президента Олександра Лукашенка. Також вони засуджують агресію влади проти незадоволених у Білорусі й вимагають звільнити всіх затриманих.

«Прийшли запитати в білоруської амбасади, чому ми не змогли проголосувати. Прийшли дві тисячі людей, а проголосували 225. Нас просто не пропускали. Ми стояли тут більше 8 годин – нас просто не пустили», – розповів один з учасників акції.

Протестувальники скандують «Живе Білорусь!», «Страйк, зброя – проти диктатури» та тримають таблички «Лука, уходи», «За вашу й нашу свободу. Luka, game over».

Поліція вже затримала чотирьох протестувальників, серед них – колишній політв’язень Олександр Кольченко. У коментарі «Суспільному» він сказав, що в момент затримання просто стояв перед посольством і нічого не робив, як і решта затриманих.

Водночас, за словами очевидців, хтось із мітингувальників намагався кинути яйця та димову шашку. Пізніше активісти не пропустили поліцейську машину, через що й затримали кількох людей.


 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.  На єдиній в Україні виборчій дільниці утворилася велика черга, через що не всі встигли проголосувати

 За даними екзитполів, переміг чинний президент Олександр Лукашенко (79,7% голосів). Він очолює країну з 1994 року. Друге місце має опозиційна кандидатка Світлана Тихановська (6,8%).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі