The Village Україна розповідає про мейкап-тренди весни 2021 року та пояснює, як відтворити такий макіяж у домашніх умовах.

Рум’яна й помада в тон

Рум’яна – засіб, який традиційно асоціюється з весняним макіяжем. За даними Semrush, цей б’юті-продукт переживає нову хвилю популярності та посідає третю сходинку за кількістю пошукових запитів у США. Ажіотаж навколо рум’ян можна пов’язати з хайпом навколо серіалу «Бріджертони». На кремові рум’яна, які візажистка Лінда Пірс використовувала для макіяжу Дафни, полюють не тільки фанати шоу, а й б’юті-редактори.

Щоби надати обличчю свіжості, нанесіть рум’яна (пудрові, кремові чи рідкі – на ваш смак) на щоки та спинку носа й добре розтушуйте пензлем. За зразок можете взяти образ Сейді Сінк, який для зірки «Дивних див» створила візажистка Ніна Парк. Доповнити макіяж радимо помадою чи бальзамом схожого відтінку, як на фото Розі Гантінгтон-Вайтлі. Матовою помадою, якщо рум’ян під рукою немає, можна зімітувати й сам рум’янець.

50 відтінків фіолетового

«Аметистова орхідея» – таку поетичну назву від Pantone отримав колір із весняної палітри Нью-Йоркського тижня моди. Цей та інші відтінки фіолетового вподобали й візажисти: Патрік Та пропонує додати трохи лаванди у внутрішній куточок ока, а Робін Блек – нафарбувати ліловим одразу все: очі, брови, вії.

Інтегрувати фіолетовий колір у макіяж доволі просто, головне – визначитися з відтінком та обрати референс залежно від своїх навичок. Можете намалювати графічні стрілки неоновою підводкою, пограти з фіолетовим шимером чи зробити на повіках кілька хаотичних мазків ліловим хайлайтером. Або опанувати техніку колор блокінг і поєднати фіолетовий колір із контрастним помаранчевим.

Шимер, глітер і металік

Макіяж із блискітками, який пішов у маси завдяки серіалу «Ейфорія» та глітерним сльозам Зендеї, не здає позицій уже кілька сезонів. Якщо ви досі не знаєте, як підступитися до шимеру й глітеру, почніть із малого: виділіть внутрішній куточок ока сяйливими тінями або намалюйте стрілку глітерною підводкою. А коли будете готові до рівня «pro», спробуйте поєднати срібний і золотий «металік», як це робить Пет МакГрат. Візажистка радить розводити сухі тіні спеціальною рідиною для фіксації, та якщо у вашому арсеналі є кремові тіні чи пігменти, можете полегшити собі завдання та взяти їх.

Ефектний мейкап із глітером можна підгледіти в Дуа Ліпи. Для образу співачки на церемонії «Ґреммі» візажистка Саманта Лау використала мерехтливі тіні відтінку фуксія, які було видно навіть здалеку. Щоби такий макіяж не розсипався у вас на очах, не забувайте використовувати праймер для тіней. Доповніть образ контрастною чорною стрілкою та кількома шарами туші для вій.

Для сміливих експериментів зазирніть за натхненням у TikTok. Малювати реалістичні кола під очима не радимо (зрештою, багатьом із нас навіть домальовувати нічого не треба), а от приєднатися до хештегу #colorfuleyebags – цілком. Наприклад, нанести під очі глітер, як це зробила візажистка Робін Блек.

«Крила»

Якщо ви звикли наносити тіні лише на рухоме повіко, можете сприймати це як знак. Цієї весни спробуйте вийти за рамки та намалювати розмашисті «крила» аж до брів, як це роблять візажисти.

Для макіяжу з показу Christian Siriano озбройтеся тінями з аплікатором-губкою або класичними пудровими тінями та двома пезликами: скошеним для промальовки «крила» та пухнастим для розтушовки. А для образу від візажистки Робін Блек підберіть тіні та контурний олівець в одній кольоровій гамі.

Якщо захочете додати драми, спробуйте відтворити мейкап зі смарагдовими й чорними тінями, який візажистка Ліза Елдрідж створила для Емми Робертс. Не переймайтеся, якщо обриси вийдуть не надто чіткі: по-перше, контур завжди можна підправити ватною паличкою, по-друге, ефект димки тут навіть доречний.

Незвичні брови

Поки масковий режим триває, фокус залишається на верхній половині обличчя. Якщо кольоровими стрілками вас уже не здивувати, можна піднятися дещо вище й пограти з бровами. За прогнозом Pinterest, зухвалі брови різних кольорів і форм – один із головних б’юті-трендів року. Користувачі платформи дедалі частіше шукають «вибілені брови»: кількість пошукових запитів на цю тему зросла на 160%.

Щоби відтворити образ із показу Xuly.Bët, необов’язково вдаватися до радикальних заходів. Висвітлити волоски можна й тимчасово – за допомогою світлого консилеру, щіточки для брів і прозорої пудри-фіксатора. Вибілені брови можуть бути як акцентом (особливо на контрасті з темним волоссям) так і, навпаки, нейтральним тлом. Приміром, Доніелла Дейві, головна візажистка «Ейфорії», у такий спосіб урівноважує фантазійний макіяж очей.

Кольорові засоби для брів в Україні знайти складно, тому креативити доведеться підручними засобами. Якщо ваші брови від природи темні, висвітліть волоски за допомогою консилера чи світлого гелю, а потім покрийте яскравим топом для вій або тінями для повік.