The Village Україна розповідає про мейкап-тренди цієї осені та пояснює, як відтворити такий макіяж у домашніх умовах.

Кольорова графіка


Не поспішайте ховати яскраві підводки, якими користувалися влітку: цього сезону вони теж стануть у пригоді. Замість того, аби за інерцією виводити класичні стрілки, зробіть кілька кольорових штрихів на повіках, виділіть кутики очей неоновим лайнером або повторіть трикутні хвостики стрілок, як у моделей на показі Natasha Zinko.

Експериментуйте з текстурами й техніками: підводкою з глітером можна накреслити блискучу дугу над оком; білим матовим лайнером намалювати хмаринки, як у Джулс з «Ейфорії», або ж пунктирну лінію, як на шоу 3.1 Phillip Lim.

Тільки-но відчуєте, що набили руку, переходьте до більш складної графіки. Спробуйте відтворити сценічний мейкап FKA Twigs, розмашисті стрілки з показу Iceberg та інші образи візажиста Деніела Залльстрьома.

Cтійка рідка підводка для очей з глітером

Givenchy Phenomen'Eyes

(05 Pearly Pink)

Ціна: 1 130 гривень

Матова підводка-маркер

BeYu The Matt Liner

(06 White Smoke)

Ціна: 481 гривня

Гелева підводка для очей

Inglot AMC Eyeliner Gel

(61 Purple)

Ціна: 445 гривень без знижки


Яскраві губи

Чисте «тло» та помада насиченого кольору – класичне комбо, з яким важко схибити. Згоди щодо головного відтінку сезону візажисти не дійшли: однаково актуальними залишаються класичний червоний, як на шоу Helmut Lang, винний, як на показі Roksanda, і темно-бордовий, як на моделях Chloe.

Техніку та інструменти обирайте з огляду на бажаний результат: для чіткого контуру скористайтеся олівцем та пензликом, для легкої розмитості – розтушуйте засіб подушечками пальців.

Грайте на контрастах: глянцеві губи з показу Fendi поєднуйте з матовою шкірою; матові помади – з хайлайтером на вилицях. Крім того, можна скористатися рум’янами або тінями в тон – монохромний мейкап теж у тренді.

Рідка матова помада

Dior Rouge Ultra Care Liquid з оліями ши та солодкого мигдалю

(999 Bloom)

Ціна: 1 313 гривень

Набір 

Mary Kay «Лак для губ Ultra Stay»

– лак для губ, засіб для фіксації та засіб для зняття

(«Вишня»)

Ціна: 890 гривень

Помада

Guerlain Kiss Kiss з атласним покриттям

(330 Red Brick)

Ціна: 1 188 гривень

Ефектні вії


Попри те, що б’юті-інсайдери постійно «хоронять» туш, а темпи її продажів поволі сповільнюються, радимо дати цьому засобу ще один шанс. Для натхнення прогляньте фото з показів Longchamp і Tomo Koizumi та зверніть увагу на пишні й довгі вії моделей. Або візьміть за взірець образ із шоу Brandon Maxwell: підведіть очі чорним олівцем, нанесіть два-три густих шари туші та додайте кілька пучків накладних вій різної довжини. Нехай на віях залишаться клубочки, а контур вийде не надто охайним: фішка цього макіяжу – у його підкресленій недбалості.

Фанатам драматичного мейкапу пропонуємо приміряти лук у стилі Твіггі з показу Dior: зафарбуйте верхні повіки чорною підводкою, скористайтеся тушшю, а під очима зробіть кілька штрихів олівцем – так, наче домальовуєте нижній ряд вій. Щоби не переобтяжувати макіяж іншими акцентами, зафіксуйте брови прозорим гелем і скористайтеся помадою нейтрального кольору.

Туш для надання віям об'єму

Oriflame The One Tremendous

Ціна: 199 гривень

Туш для надання віям об'єму

Lancôme Hypnôse Drama Limited Edition Chiara Ferragni

Ціна: 999 гривень

Підводка-олівець з тонким грифелем

Shiseido MicroLiner Ink

Ціна: 850 гривень


Глітер

Перший сезон «Ейфорії» завершився ще в серпні, а інтернет і досі обговорює глітерні сльози Ру, декоровані стразами стрілки Медді та інші мейкап-витвори візажистки Донніелли Дейві. І якщо Флоренс Уелч не приховує свого захоплення серіалом, то й вам не варто. Тим паче, що глітера не цураються навіть на тижнях високої моди.

Почніть із малого: покрийте глітером вилиці чи брови. Далі приміряйте мейкап із показу Dries Van Noten або декоруйте блискітками стрілки. А якщо вистачить вправності та сміливості спробувати щось більше, використайте глітер і на очах, і на губах, як це зробили на показі Rodarte.

Біорозкладний глітер

Ecostardust

Ціна: 240 гривень

Глітер для обличчя та тіла

NYX Professional Makeup Metallic Glitter

Ціна: 243 гривні

Праймер для глітера

Essence Get Your Glitter On! Glitter Primer

Ціна: 121 гривня

Smoky eyes стриманих відтінків


Є щонайменше два міфи про smoky eyes: перший – що в такому мейкапі обов’язково фігурують чорні тіні; другий – що доречний цей макіяж лише на вечірніх заходах. Та якщо замінити чорний колір на сірий і коричневий, як у Tom Ford, або мідний і бронзовий, як на показі Prabal Gurung, картинка стає цілком придатною до офісних буднів. Зрештою, smoky eyes – це лише назва техніки; підбір відтінків залишається на ваш розсуд.

Щоби макіяж справді нагадував димку, важливо максимально розтушувати межі між відтінками. Найпростіше зробити це спеціальним пензликом із довгим ворсом і заокругленим кінчиком. Сухі пудрові тіні мають властивість осипатися протягом дня, тому накладати їх краще на базу для повік.

За потреби денний варіант smoky eyes легко трансформувати у вечірній: достатньо покрити повіки прозорим блиском для губ для модного «вологого» ефекту.

Палетка тіней

Maybelline New York The City Mini Palette

(480)

Ціна: 400 гривень (без урахування знижки)

Палетка тіней

YSL Sexy Couture Tomboy Eyeshadow Palette

Ціна: 2 360 гривень

Палетка тіней

Revlon ColorStay Looks Book Maverick

(930)

Ціна: 300 гривень