Кафе «Дилетант» відкривають на Подолі біля станції метро Тараса Шевченка. Це перший заклад архітектора й засновника Balbek Bureau Слави Балбека, який він запускає разом із партнером – готельєром Романом Татарським. Кафе починає роботу 26 червня о 14:30.

«Я давно хотів відкрити саме кафе. Не ресторан, не великий заклад. Ідеальний для мене формат – невелике сусідське кафе із якісною кавою й суперпростою, зрозумілою їжею», – розповідає The Village Україна Балбек.

«Ми не ресторан, не кафетерій і не бістро. Це дайнер – швидкий американський формат щоденної їжі», – додає власник закладу, команда якого відповідала, зокрема, за проєкти The Cake, Barvy, Kyiv Food Market, «100 років тому вперед» і Bursa Hotel

«Дилетант» – це така гра слів. Я дійсно в цьому дилетант, тому що відкриваю перший заклад. Та ми, як дизайнери, зробили вже 50 закладів, у всіх щось взяли для себе. Мені здалося, що буде корисно зазирнутися в цей процес з іншого боку», – пояснює Балбек вибір назви. 

Як керівник за «Дилетант» відповідає Сашко Боровський, який має досвід роботи в кафе «Косатка» й кав’ярні First Point. Організовувати роботу кавового бару допомагав консультант Женя Горбань, а пропрацьовувати коктейльну карту – Олексій Костенюк (S34 Haircuts & Cocktails). У роботі з меню й технологією кухні закладу допомагав Олексій Краковський (Adelle, Liberty Diner), а барну технологію налаштовував Степан Цуцман (Zabarom).

З МЕНЮ:

Лляна каша на вівсяному молоці – 105 грн

Солодка вівсянка – 105 грн

Французький омлет з брі та шпинатом – 125 грн

Авокадо-тост – 165 грн

Яйця-пашот на тості з гуакамоле – 135 грн

Холодний томатний суп – 95 грн

Сандвіч з шинкою, чедером і корнішонами – 145 грн

Еспресо – 50 грн

Фільтр – 45 / 50 грн

Кава з молоком – 65 / 90 грн

 Детальніше про проєкт – в інтерв’ю Слави Балбека The Village Україна.

 Раніше в цьому приміщенні працював офіс Bursa Atelier.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Коли:

10:00–22:00

Де:

вулиця Юрківська, 57/17

Обкладинка та фото: «Дилетант»