Заклад «Зоря» почав роботу на вулиці Павлівській. Це новий формат від співзасновників Kyiv Food Market, ресторанних компаній La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, Catch) і «Ресторани Купера» (Shalom, «Молодість», «Селям»).

«Для мене це заклад «чорна футболка», тобто на кожен день, – розповідає в коментарі The Village Україна Алекс Купер. – Це кафе, у яке я сам хотів би ходити до роботи на сніданок, після роботи на вечерю чи коктейль. Власне, тому «Зоря»: тут можна починати й закінчувати день».

«У цьому закладі в нас немає потреби когось здивувати, є просте зрозуміле меню й усе, що треба в закладі на районі: наприклад, є борщ, авокадо-тост, бургери й сирники», – каже Купер. До 13:00 пропонують позиції сніданків, після обіду – супи, основні страви й бургери.

З меню:

«Великий київський сніданок» – 250 грн

Ранковий мафін – 230 грн

Сирники – 230 грн

«Крок месьє» / «Крок мадам» – 215/235 грн

Шакшука – 185 грн

Шніцель з картопляним пюре й соусом із лисичками – 170 грн

Котлета по-київськи з пюре – 190 грн

Запечена форель з кукурудзяною кашею та соусом сальса верде – 300 грн

Бургер «Класика» – 250 грн

Трюфельний бургер – 275 грн

Морозиво «Київський торт» – 130 грн

Баскський чизкейк із вишневим компоте – 175 грн

В основній залі візуальним центром зробили роботу вуличного художника Олександра «Графомана» Гребенюка, який раніше співпрацював із Купером у ресторані «Селям», а також готував роботи для київських закладів «Дилетант» і «Дублер». На восьмиметровому полотні з льону «Графоман» зобразив «день у Києві».

За проєкт відповідала студія She Designs Катерини Шемченко, яка серед іншого відповідала за заклади Idealist і Shibuya на Ярославовому Валу, а також коворкінг Generator. У приміщенні 60 посадкових місць, ще 50 передбачили на літньому майданчику на терасі. Раніше в цьому приміщенні на першому поверсі житлового комплексу працював заклад Trattoria Zucca від La Famiglia.


Коли

09:00–21:00

Де

вулиця Павлівська, 26/41


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Річка», «Ситий олень» і «Льо»: 30 закладів, які відкрили в Києві в червні.

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.