Національний день пончика в Ponchyk Boy, виставка «Ти як?» в Українському домі та відкриття «Стадіону культури» – редакція The Village Україна зібрала події для ваших вихідних у Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Вихідні пончика» в Ponchyk Boy


Ponchyk Boy організовує вихідні пончика до дня пончика. Разом із кількома київськими закладами вони проведуть серію попапів для підтримки збору на авто для ЗСУ. Окрім цього, у вас буде можливість скуштувати новий пончик, який продаватиметься лише в Ponchyk Boy та на попапах у ці дні. У п’ятницю пончики можна буде скуштувати в кав’ярнях «Орнамент» і Peachy Coffee Bar. У суботу – у закладах «Вимір», «Дилетант», Mates, «Багряному» й «Опліч». У неділю – у Soul Cafe, кав’ярні «Вимір», Spilno Kavy, Mates, «Багряному» й «Опліч». Частина коштів із продажів пончиків піде на збір для військових Військової частини 4548, взводу морської піхоти, напрямку Вугледар.

Коли: 2–4 червня

Виставка «Ти як?» в Українському домі


Український музей сучасного мистецтва UMCA, платформа культури памʼяті «Минуле/Майбутнє/Мистецтво» та Національний центр «Український дім» презентують виставку-ретроспективу мистецьких робіт українських художників про досвід 2022 року. Основою цієї виставки є «Архів мистецтва воєнного стану» Українського музею сучасного мистецтва, який почали формувати 24 лютого 2022 року та завершиться в день перемоги України. У виставці «Ти як?» беруть участь майже 100 українських художників і художниць. Мета проєкту – відрефлексувати досвід українців під час повномасштабного вторгнення Росії до України та зробити крок до формування картини спільного майбутнього.

Коли: 1–26 червня

Де: Український дім, вулиця Хрещатик, 2

Толока на «Квітах України»


Громадська організація «Квіти України» організовує в суботу толоку, щоб доглянути будівлю «Квітів» і простір довкола неї. У цей день також буде встановлення антипаркувальних стовпчиків, а отже – повернення громадського простору для зустрічей. У планах прибрати, надати форму клумбам, засіяти газон, посадити квіти та полити наявні рослини, відсвяткувати встановлення стовпчиків. Організатори пропонують приходити зі своїми інструментами та квітами за можливості.

Коли: 3 червня, 11:00–15:00

Де: вулиця Січових Стрільців, 49

Квітковий маркет на «Автостанції»


У перші вихідні літа піцерія «Автостанція» запрошує містян не лише смачно поїсти, а також придбати квіткові композиції від «Природи».

Коли: 3–4 червня, 12:00

Де: «Автостанція», вулиця Нижній Вал, 15-А

Відкриття літнього сезону на терасі Boca a Boca


Заклад Boca a Boca запрошує на попап, присвячений відкриттю літнього сезону. У меню – паелья й охолоджувальна сангрія. У програмі – іспанська музика та тематичний благодійний попап від локальних брендів.

Коли: субота, 3 червня, 13:00–21:00

Де: вулиця Немировича-Данченка, 14/13

Відкриття «Стадіону культури»


«Стадіон культури» – це простір культурної свідомості, що об’єднує креативні індустрії, просвітницькі проєкти та благодійні ініціативи у форматі фестивалю. Організатори обіцяють мистецтво без шароварщини, виступи українських артистів, ненудні лекторії, майстер-класи, благодійний корнер, дитячу зону та фудкорт зі смачною їжею. Цими вихідними відбудеться перша подія від простору. Лайнап першого дня включає музику від Дениса Гайдамаки, Cape Cod, PoBo. У неділю гратимуть Latexfauna, Seba Korecky, МОВА та Our Atlantic.

Коли: 3–4 червня, 12:00–22:00

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 9

Garage Flower Mаркет 2.0


Гастрохаб на Подолі Garage вдруге організовує квітковий маркет. Цього разу на вас будуть чекати флористи та фермери з «Квіткової спілки», Just Plant It, Pollen Buro та Flowers by Goodwine. А також можна буде придбати речі, вироблені на основі традиційних етнічних культур від Gunia Project і посуд з екологічних матеріалів від Yakush Tableware.

Коли: Garage, вулиця Межигірська, 82

Де: субота, 3 червня, 10:00–16:00

«Биті Огірки» у «Хвильовому»


«Биті Огірки» – це закуска, якою вас пригощатимуть у пʼятницю на київській вечірці у «Хвильовому». У програмі – музичні сети від продюсера, залученого в музичну сцену Берліну, Aezron, і від Don’t Rush On a Wonk.

Коли: п’ятниця, 2 червня, 17:00

Де: вулиця Верхній Вал, 18

Фестиваль вуличної культури «Брудний пес»


У київському клубі Keller відбудеться черговий фестиваль вуличної культури «Брудний пес». Цьогоріч обіцяють виступи майже 99 артистів на п’ятьох сценах. Окрім музичних стейджів, на заході будуть діяти окремі зони для розваг, маркет із локальними брендами, тату-корнер і фудкорт.

Частину коштів із продажу квитків спрямують на підтримку безпритульних тварин і в один із фондів, що забезпечують необхідним екіпіруванням Збройні сили України.

Коли: 3–4 червня

Де: Keller, вулиця Кирилівська, 71

Квитки: від 1000 гривень

Відкриття виставки Нікіти Кравцова «Документація хепенінґу» в галереї The Naked Room


Виставка включає серію робіт Нікіти Кравцова, створених у відповідь на заяву французького президента Емануеля Макрона, що злочини, скоєні росіянами в Бучі в березні 2022 року, не є геноцидом українського народу. Тоді художник запросив звичайних людей відтворити власними тілами сцени, побачені на вулицях міст і селищ Київської області після деокупації. І зафіксував це за допомогою живопису. Саме ці полотна представлять у галереї.

Коли: 2 червня–2 липня

Де: The Naked Room, вулиця Рейтарська, 21