The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в листопаді. Раніше ми розповідали про фільми жовтня, вересня, серпня, липня, червня й травня, а також найкращі фільми 2022 року.

«Злодійки» 

Wingwomen

Трейлер фільму «Злодійки»

Команда А

Дві професійні викрадачки коштовностей знову беруться за своє, плануючи останню справу. «Злодійки» – це новий фільм зірки «Безславних виродків» та «Ілюзії обману» Мелані Лоран, яка не лише виконує одну з головних ролей, а й ставить його як режисерка. 

Де дивитисяNetflix

Прем’єра в Україні: 1 листопада

Режисерка: Мелані Лоран

У ролях: Мелані Лоран («Безславні виродки»), Адель Екзаркопулос («Життя Адель»), Ізабель Аджані («Каміла Клодель»)

«Королівство тварин»  

The Animal Kingdom

Трейлер фільму «Королівство тварин»

Метаморфоза

Світом поширюється мутація, яка перетворює людей на тварин. Франсуа змушений спостерігати, як звіром стає його дружина, й намагається оберегти від цього сина-підлітка. «Королівство тварин» – це французько-бельгійський фільм, прем’єра якого відбулася на цьогорічному Каннському кінофестивалі. 

Прем’єра в Україні: 2 листопада

Режисер: Тома Кайє («Винищувачі»)

У ролях: Ромен Дюріс («Ейфель»), Адель Екзаркопулос («Життя Адель»), Поль Кірхер

«Між нами» 

Трейлер фільму «Між нами»

Дві жінки

Український психологічний трилер про двох жінок, який поєднує одне вбивство. Ірма Вітовська виконує роль лікарки, а Анастасія Пустовіт – дівчини з травмою. У саундтреку – пісні гурту «ВГНВЖ». 

Прем’єра в Україні: 2 листопада

Режисерка: Соломія Томащук («Поламана»)

У ролях: Ірма Вітовська («Мої думки тихі»), Анастасія Пустовіт («Коли падають дерева»)

«На «Адаманті»

Sur l’Adamant

Трейлер фільму «На «Адаманті»

Призер Берлінале

«Адамант» – це психіатричний центр, розташований на кораблі, пришвартованому на Сені в центрі Парижа. Французький режисер Ніколя Філібер продовжує знімати документальні стрічки про людей у різних установах: від початкової школи та спільноти для людей із проблемами слуху до радіостанції. «На «Адаманті» назвали найкращим фільмом цьогорічного Берлінського кінофестивалю. 

Прем’єра в Україні: 2 листопада

Режисер: Ніколя Філібер («У країні глухих»)

«Іван і Марта» 

Трейлер фільму «Іван і Марта»

Марта та Іван

«У ньому не було страху», – каже про дисидента й політв’язня Івана Дзюбу його дружина Марта. Видатний український режисер-документаліст Сергій Буковський присвячує нову роботу парі, розповідаючи історію стосунків завдовжки в 62 роки. Стрічку встигли відзняти до смерті Дзюби в лютому 2022 року.  

Прем’єра в Україні: 16 листопада (прокат фільму призупинили, спочатку він мав вийти 2 листопада)

Режисер: Сергій Буковський («Назви своє ім’я»)

«Мишоловка»

Cat Person

Трейлер фільму «Мишоловка»

Побачення

20-річна Марго працює в кінотеатрі й починає стосунки зі старшим чоловіком, який зачастив до неї за попкорном. Спочатку він здається хорошим хлопцем, але згодом починає дивно себе поводити, а коли Марго розриває стосунки – починає її переслідувати. У головних ролях – Емілія Джонс із лауреата «Оскара» фільму «Кода» та Ніколас Брон із серіалу «Спадкоємці». 

Прем’єра в Україні: 2 листопада

Режисерка: Сюзанна Фогель («Шпигун, що кинув мене)

У ролях: Емілія Джонс («Кода»), Ніколас Брон («Спадкоємці»)

«Наяд»

Nyad

Трейлер фільму «Наяд»

Заплив

60-річна Діана Наяд вирішує втілити в життя мрію всього життя та перепливти Карибське море від США до Куби. В екранізації реальної історії жінки-плавчині головну роль виконує чотириразова номінантка на «Оскар» Аннетт Бенінг, а її доньку грає Джоді Фостер. За режисуру відповідає пара режисерів, яка привела до «Оскара» фільм «Фрі-соло» про альпіністів.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 3 листопада

Режисери: Джиммі Чін, Елізабет Чай Васархелі («Фрі-соло»)

У ролях: Аннетт Бенінг («Краса по-американськи»), Джоді Фостер («Тривожна кімната»)

«Нігті»

Fingernails

Трейлер фільму «Нігті»

Перевірити почуття

У недалекому майбутньому спеціальний інститут починає визначати, чи справжнім є кохання в парі. Коли Анна починає там працювати, їй треба зробити вибір між хлопцем, із яким вона вже у стосунках, і колегою по роботі. У головній ролі – номінантка на «Оскар» Джессі Баклі, обиратиме вона між Джеремі Алленом Вайтом і Різом Ахмедом. 

Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра в Україні: 3 листопада

Режисер: Крістос Ніку («Яблука»)

У ролях: Джессі Баклі («Чорнобиль»), Джеремі Аллен Вайт («Ведмідь»), Різ Ахмед («Звук металу»), Енні Мерфі («Шіттс Крік»)

«Сталлоне»

Sly

Трейлер фільму «Сталлоне»

Його історія

Документальний фільм про життя та кар’єру Сильвестра Сталлоне (якого друзі називають «Слай») – від «Італійського жеребця» до «Рокі», «Рембо» та «Кріда». Серед коментаторів – друзі Сталлоне від Арнольда Шварценеггера до Квентіна Тарантіно. За постановку відповідає режисер Том Зімні, який уже зняв фільми про Брюса Спрінгстіна та Віллі Нелсона. 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 3 листопада

Режисер: Том Зімні

«Марвели»

The Marvels

Трейлер фільму «Марвели»

Команда супергероїнь

«Капітан Марвел» став мільярдним хітом Marvel Studios, але запам’ятався передусім тим, що в кіновсесвіті після «Месників» досі не знайшли постійного місця для героїні Брі Ларсон. Продовження «Капітан Марвел» вирішили зробити зборами цілої команди: до головної героїні приєднаються Міс Марвел (із серіалу «Міс Марвел») і Фотон (яка вперше з'явилася у «Ванда/Віжен»). 

Прем’єра в Україні: 9 листопада

Режисерка: Ніа Дакоста («Кендімен»)

У ролях: Брі Ларсон («Кімната»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»), Іман Веллані («Міс Марвел»), Тейона Перріс («Ванда/Віжен»)

«Звук свободи»

The Sound of Freedom

Трейлер фільму «Звук свободи»

За дітей

Один із найуспішніших незалежних фільмів і найбільш несподіваний хіт американського прокату 2023 року, який уже зібрав майже 250 мільйонів доларів – історія про американського спецагента, який оголошує боротьбу торгівлі дітьми в Латинській Америці. У головній ролі – Джим Кевізел, який грав Ісуса в «Страстях Христових». 

Прем’єра в Україні: 9 листопада

Режисер: Алехандро Монтеверде

У ролях: Джим Кевізел («Страсті Христові»)

«Опале листя»

Kuolleet Lehdet

Трейлер фільму «Опале листя»

Ну вони

Він і вона мають бути разом. Якщо, звісно, не втрутяться караоке-бари, безпритульні собаки й алкоголізм. «Опале листя» – це нова стрічка фінського режисера Акі Каурісмякі, яку відзначили призом журі на цьогорічному Каннському кінофестивалі.

Прем’єра в Україні: 9 листопада

Режисер: Акі Каурісмякі («По той бік надії»)

У ролях: Альма Пойсті, Юссі Ватанен

«Вбивця»

The Killer

Трейлер фільму «Вбивця»

Новий фільм Фінчера з Фассбендером

Найманий убивця методично й безжально виконує свою роботу, одне замовлення за іншим. Це новий фільм Девіда Фінчера, який екранізує французький графічний роман про кілера з обсесивно-компульсивним розладом, і перша за чотири роки роль Майкла Фассбендера. 

Де дивитисяNetflix

Прем’єра в Україні: 10 листопада

Режисер: Девід Фінчер («Бійцівський клуб»)

У ролях: Майкл Фассбендер («Сором»), Тільда Свінтон («Майкл Клейтон»)

«Голодні ігри: Балада про співочих пташок і смій»

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Трейлер фільму «Голодні ігри: Балада про співочих пташок і смій»

Приквел

Як з’явилися «Голодні ігри», а юний бунтар Коріолан Сноу став президентом – у приквелі однієї з найбільших кіносаг 2010-х за книжками С’юзен Коллінз. Головні ролі виконують Том Блайт і Рейчел Зеглер, допомагають їм Пітер Дінклейдж із «Гри престолів» і Хантер Шейфер з «Ейфорії».

Прем’єра в Україні: 16 листопада

Режисер: Френсіс Лоренс («Голодні ігри»)

У ролях: Рейчел Зеглер («Вестсайдська історія»), Пітер Дінклейдж («Гра престолів»), Джейсон Шварцман («Сімейка Тененбаум»), Хантер Шейфер («Ейфорія»), Том Блайт 

«Кохання без заморочок»

Simple Comme Sylvain

Трейлер фільму «Кохання без заморочок»

Роман

Софія – професорка філософії, Сільвен – простий різнороб. Чи пожертвує вона заради нього всім? «Кохання без заморочок» – франкомовний канадський фільм, який цьогоріч брав участь у програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю.

Прем’єра в Україні: 16 листопада

Режисерка: Монія Шокрі

У ролях: Маґалі Лепін Блондо («Лоранс у будь-якому випадку»), П'єр-Ів Кардинал («Том на фермі»)

«Перший код» 

Трейлер фільму «Перший код»

Айтівці

Художньо-документальний фільм про історію української ІТ-індустрії – від 1950-х і перших ЕОМ до повномасштабного вторгнення Росії в Україну та створення «ІТ-армії». 

Прем’єра в Україні: 16 листопада

Режисер: Артур Лерман

«Растін»

Rustin

Трейлер фільму «Растін»

У мене є мрія

Беярд Растін – соратник Мартіна Лютера Кінга й активіст американського руху за громадянські права. Біографічний фільм про організатора найбільших акцій протесту проти расової дискримінації знімає театральний режисер Джордж С. Вулф, який уже зняв «Ма Рейні. Мати блюзу» з Віолою Девіс. Це перша головна роль у фільмі для Колмана Домінго, який точно заслужив на це після помітних ролей другого плану (наприклад, в «Ейфорії» та «Золі»).

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 17 листопада

Режисер: Джордж С. Вулф («Ма Рейні. Мати блюзу»)

У ролях: Колман Домінго («Ейфорія»), Кріс Рок («Фарго»), Джеффрі Райт («Світ Дикого Заходу»)

«Лео»

Leo

Трейлер фільму «Лео»

Домашній улюбленець

Лео – 74-річна ящірка, яка все життя провела в зоокуточку в шкільному кабінеті. Коли він дізнається, що йому залишається жити лише рік, він вирушає в останню подорож, щоби нарешті побачити світ. Головного героя в мультфільмі Netflix озвучує Адам Сендлер. 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 21 листопада

Режисери: Роберт Маріанетті, Роберт Смайгел, Девід Вактенгайм

«Наполеон»

Napoleon

Трейлер фільму «Наполеон»

У наплічнику кожного солдата

Стенлі Кубрик не встиг зняти байопік про Наполеона, а Рідлі Скотт – встиг. Режисер «Гладіатора» й «Того, хто біжить по лезу» робить в історії генерала, який став імператором і диктатором, ставку на перформанс Хоакіна Фенікса. Жозефіну на екрані втілить Ванесса Кірбі з «Корони» та «Місії неможливої».

Прем’єра в Україні: 23 листопада

Режисер: Рідлі Скотт («Гладіатор»)

У ролях: Хоакін Фенікс («Джокер»), Ванесса Кірбі («Місія неможлива: Розплата. Частина перша») 

«Бажання»

Wish

Трейлер фільму «Бажання»

Ювілей Disney

У чарівній країні можна втілити в життя будь-яке бажання, але керує цим процесом лише король. Що буде, якщо здатність утілювати бажання отримає проста дівчина? Новий великий мультфільм Disney, присвячений сотому ювілею компанії Волта Діснея. Довірили його Кріс Бак і Дженніфер Лі, які вже зробили «Холодне серце» глобальним хітом. 

Прем’єра в Україні: 23 листопада

Режисери: Кріс Бак («Холодне серце»), Фон Вірасунторн («Рая та останній дракон»)

«Дочка болотного царя»

The Marsh King’s Daughter

Трейлер фільму «Дочка болотного царя»

На болотах

У Гелени було непросте дитинство: біологічний батько викрав її матір і тримав у заручниках у будинку на болотах. Повертається загроза, коли батько виходить із в’язниці й починає погрожувати вже доньці Гелени. «Дочка болотного царя» – екранізація однойменного бестселера, у якій головну роль виконує зірка нової трилогії «Зоряних війн» Дейзі Рідлі. Роль батька – у лауреата «Еммі» Бена Мендельсона. 

Прем’єра в Україні: 30 листопада

Режисер: Ніл Берґер («Області темряви»)

У ролях: Дейзі Рідлі («Зоряні війни: Пробудження сили»), Бен Мендельсон («Капітан Марвел»), Гаррет Хедлунд («Трон: Спадок»)

«Тиха ніч»

Silent Night

Трейлер фільму «Тиха ніч»

Новий бойовик Джона Ву

Молодий батько втрачає сина через перестрілку бандитів прямо в переддень Різдва. Попри те, що він втратив голос, його помста буде гучною. «Тиха ніч» – це перший за шість років фільм майстра екшну Джона Ву, який зняв «Круто зварених» і другу «Місію неможливу». У головній ролі – Юель Кіннаман із «Загону самогубців» та «Видозміненого вуглецю». 

Прем’єра в Україні: 30 листопада

Режисер: Джон Ву («Без обличчя»)

У ролях: Юель Кіннаман («Загін самогубців»), Kid Cudi

«Як зайнятися сексом»

How To Have Sex 

Трейлер фільму «Як зайнятися сексом»

Spring Breakers

Троє однокласниць закінчують школу й вирушають у відпустку в Грецію. Для Тари це можливість не лише відпочити, а й втратити цноту. Але після однієї вечірки все йде шкереберть. «Як зайнятися сексом» здобув приз «Особливий погляд» на цьогорічному Каннському кінофестивалі. 

Прем’єра в Україні: 30 листопада

Режисерка: Моллі Меннінг Вокер 

У ролях: Міа Маккенна-Брюс («Переконання»)

«Перша леді»

Bernadette

Трейлер фільму «Перша леді»

Дружина президента

Бернадетт Ширак усе життя поклала на те, щоб її чоловік Жак став президентом Франції. Коли вона нарешті переїздить у Єлисейський палац, вона вирішує взяти все у свої руки. У головній ролі – 80-річна Катрін Денев. 

Прем’єра в Україні: 30 листопада

Режисерка: Леа Доменак

У ролях: Катрін Денев («Шербурзькі парасольки»)

«Родинна зміна»

Family Switch

Кохана, ми змінюємо дітей

Нова версія «Чумової п’ятниці», але цього разу тілами міняється вся родина. Тілами міняються Ед Хелмс з «Офісу» та Дженніфер Гарнер («Спіймай мене, якщо зможеш»).

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 30 листопада

Режисер: МакДжі («Ангели Чарлі»)

У ролях: Ед Хелмс («Офіс»), Дженніфер Гарнер («Електра»)

Обкладинка: Kinomania, Apple TV+