The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в червні. Раніше ми розповідали про фільми травня та найкращі фільми 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Людина-павук: Крізь всесвіт»

Spider-Man: Across The Spider-Verse

Трейлер фільму «Людина-павук: Крізь всесвіт»

Усесвіт павуків

Продовження «Людина-павук: Навколо всесвіту», який показав мейнстримній аудиторії, що Павуком може бути не лише Пітер Паркер, а в жанрі мультфільму можна придумати щось дійсно нове. У сиквелі Майлз Моралес перенесеться у всесвіт Людей-павуків, де, за традицією, дізнається, що з великою силою приходить велика відповідальність.

Прем’єра в Україні: 1 червня

Режисери: Хоакім Дос Сантос («Аватар: Легенда про Кору»), Кемп Паверс («Душа»), Джастін Томпсон («Людина-павук: Навколо всесвіту»)

«Татусів уїкенд»

About My Father

Трейлер фільму «Татусів уїкенд»

Роберт Де Ніро у комедії

Один для себе, один для них: Роберт Де Ніро продовжує чергувати співпрацю із Мартіном Скорсезе з простенькими комедіями. Цього разу пощастило стендап-коміку Себастьяну Маніскалько, який разом із Де Ніро розповідає історію про те, як він знайомився із батьками майбутньої дружини, взявши з собою батька.

Прем’єра в Україні: 1 червня

Режисерка: Лора Террузо («Дікінсон»)

У ролях: Роберт Де Ніро («Ірландець»), Себастьян Маніскалько («Зелена книга»), Кім Кетролл («Секс і місто»)

«Інфлюенсер»

Influencer

Трейлер фільму «Інфлюенсер»

Відпустка у Таїланді

Медісон – успішна інфлюенсерка, яка збирається у відпустку в Таїланд разом із бойфрендом. Коли той в останній момент відмовляється від поїздки, вона вирішує їхати сама. Нові знайомства, втім, не завжди закінчуються добре. «Інфлюенсер» – це спроба побудувати одночасно і горор, і сатиру на епоху соцмереж. Відповідає за неї режисер, який працював над фільмами жахів «Пила: Спіраль» та «З/Л/О 94».

Прем’єра в Україні: 1 червня

Режисер: Кертіс Девід Гардер

У ролях: Сара Кеннінґ («Війна за планету мавп»)

«Трансформери: Час звіроботів»

Transformers: Rise Of The Beasts

Трейлер фільму «Трансформери: Час звіроботів»

Трансформуймося

Так, це ще один фільм про автоботів і десептиконів. Цього разу формулу урізноманітнюють, додаючи трансформерів, схожих на тварин. Наприклад, величезного робота, схожого на Кінг-Конга.

Прем’єра в Україні: 8 червня

Режисер: Стівен Кейпл-молодший («Крід II: Спадок Роккі Бальбоа»)

У ролях: Рон Перлман («Хеллбой»), Ентоні Рамос («На висотах Нью-Йорка»)

«Мене від себе верне»

Sick of Myself

Трейлер фільму «Мене від себе верне»

Неромантична комедія

Сіґне живе в Осло із хлопцем, який є популярним сучасним художником (і водночас клептоманом). Щоб на неї звернув увагу і він, і всі навколо, вона вигадує таємничу хворобу. «Мене від себе верне» – данська стрічка від продюсерів «Найгіршої людини в світі» із сатирою на сучасне суспільство. Прем’єра картини відбулася на торішньому Каннському кінофестивалі.

Прем’єра в Україні: 8 червня

Режисер: Крістоффер Борґлі

У ролях: Крістіне Куят Торп, Андерс Даніельсен Лі

«Флеш»

The Flash

Трейлер фільму «Флеш»

Бетмен повертається

Перший сольний фільм про надшвидкого супергероя Флеша мав стати для всесвіту коміксів DC приблизно тим, чим для Marvel став «Людина-павук: Нема шляху додому». Використовуючи основу з комікса «Флешпоінт», новий «Флеш» має вийти в паралельні всесвіти й повернути відразу кілька версій Бетмена, насамперед Майкла Кітона й Бена Аффлека. Утім, проєкт перетворився на довгобуд, а за цей час його зірка Езра Міллер вляпалися у всі можливі скандали: від стосунків із неповнолітніми до війни з Ку-клукс-кланом.

Прем’єра в Україні: 15 червня

Режисер: Енді Мускіетті («Воно»)

У ролях: Езра Міллер («Фантастичні звірі»), Майкл Кітон («Бетмен»), Бен Аффлек («Ліга справедливості»)

«Стихії»

Elemental

Трейлер фільму «Стихії»

Новий Pixar

Новий мультфільм Pixar про місто стихій, у якому живуть персонажі вогню, води, землі й повітря. Здається, це найближче, що було в Pixar до «Думками навиворіт».

Прем’єра в Україні: 15 червня

Режисер: Пітер Сон («Хороший динозавр)

«У пошуках короля»

The Lost King

Трейлер фільму «У пошуках короля»

Королівська якість

У 2012 році під паркінгом у місті Лестер знайшли рештки тіла короля Річарда ІІІ, який загинув під час Війни Червоної та Білої троянд у 15-му столітті. Справжню історію пошуків розповідають в мелодрамі із номінанткою на «Оскар» Саллі Гокінс у головній ролі.

Прем’єра в Україні: 15 червня

Режисер: Стівен Фрірз («Королева»)

У ролях: Саллі Гокінс («Форма води»), Стів Куґан («Навколо світу за 80 днів»)

«Евакуація 2»

Extraction 2

Трейлер фільму «Евакуація 2»

Тайлер Рейк повертається

«Евакуація» стала несподіваним хітом Netflix, знайшовши Крісу Хемсворту ідеальну роль вовка-одинака і підібравши під неї послідовність видовищних екшн-сцен. У сиквелі режисер-каскадер Сем Харгрейв готує для зірки «Тора» й «Месників» ще більше випробувань і довгих бойових сцен без монтажних склейок.

Прем’єра в Україні: 16 червня

Режисер: Сем Харгрейв («Евакуація»)

У ролях: Кріс Хемсворт («Тор: Раґнарок»), Ольга Куриленко («007: Кванта милосердя»), Гольшіфте Фарахані («Патерсон»)

Де дивитися: Netflix

«Астероїд-Сіті»

Asteroid City

Трейлер фільму «Астероїд-Сіті»

Новий Вес Андерсон

Бродяча трупа Веса Андерсона продовжує подорож світом: після «Французького вісника» режисер «Сімейства Тененбаум» і «Академії Рашмор» повертається в США, щоб погратися в пісочниці Стівена Спілберга та розповісти історію про прибульців у пустелі. До Тільди Свінтон, Джейсона Шварцмана, Едварда Нортона й Віллема Дафо цього разу приєднаються й Марґо Роббі, Том Генкс, Стів Карелл і Скарлетт Йоганссон.

Прем’єра в Україні: 22 червня

Режисер: Вес Андерсон ( «Готель «Ґранд Будапешт»)

У ролях: Том Генкс («Форрест Ґамп»), Марґо Роббі («Загін самогубців»), Скарлетт Йоганссон («Труднощі перекладу»), Тільда Свінтон («Майкл Клейтон»)

«Корова»

Cow

Трейлер фільму «Корова»

На фермі

Андреа Арнольд – один із головних жіночих голосів у сучасному незалежному кіно Сполучених Штатів. Після травматичного досвіду із другим сезоном серіалу «Велика маленька брехня» (Арнольд знімала всі епізоди сезону, але врешті продюсери переробили все по-своєму) режисерка «Американської любки» та «Акваріуму» зняла мінімалістичний портрет корів на фермі – від народження до самого кінця. IndieWire називає фільм «маленьким дивом».

Прем’єра в Україні: 22 червня

Режисерка: Андреа Арнольд («Американська любка»)

«Без образ»

No Hard Feelings

Трейлер фільму «Без образ»

Дженніфер Лоренс забирає цноту

У Медді справи йдуть настільки погано, що вона погоджується на пропозицію за оголошенням.

Прем’єра в Україні: 22 червня

Режисер: Джин Ступніцкі («Хороші хлопці»)

У ролях: Дженніфер Лоренс («Голодні ігри»), Метью Бродерік («Вихідний Ферріса Б’юлера»)

«Індіана Джонс і Реліквія долі»

Indiana Jones and The Dial of Destiny

Трейлер фільму «Індіана Джонс і Реліквія долі»

Маленький Інді-фільм

Гаррісон Форд продовжує прощальний тур своїми головними ролями: після Хана Соло він повертається до Індіани Джонса. Авантюрний професор із батогом знову протистоятиме нацистам і шукатиме загадкові артефакти, а компанію йому складе зірка «Флібег» Фібі Воллер-Брідж. За новий фільм не відповідає Стівен Спілберг, але, може, це й на краще. Замінив його Джеймс Менголд, який зробив не лише «Логана», а й «Форд проти Феррарі» («Аутсайдери») і «Переступити межу».

Прем’єра в Україні: 29 червня

Режисер: Джеймс Менголд («Форд проти Феррарі»)

У ролях: Гаррісон Форд («Зоряні війни: Нова надія»), Фібі Воллер-Брідж («Флібег»), Мадс Міккельсен («Ганнібал»), Антоніо Бандерас («Маска Зорро»)

«Кракен-дівча на ім’я Рубі»

Ruby Gillman, Teenage Kraken

Трейлер фільму «Кракен-дівча на ім’я Рубі»

Шубовсть

Люди захоплюються русалоньками, але бояться кракенів. А що, якщо кракени насправді захищаютьс нас від монстрів? Головною героїнею нового мультфільму Dreamworks («Шрек», «Як приборкати дракона») є дівчинка Рубі, яка має знайти себе у підводному світі.

Прем’єра в Україні: 29 червня

Режисер: Кірк Де Мікко («Сімейка Крудсів»)

«Хто ти, Філіпе?»

Filip

Трейлер фільму «Хто ти, Філіпе?»

Безславний виродок

Філіп – польський єврей, який під час Другої світової тікає з Варшавського гетто і починає працювати офіціантом в німецькому ресторані. Він прикидається французом, щоб зваблювати німкень і мститися в такий спосіб нацистам. «Хто ти, Філіпе?» – польський хіт на основі однойменного роману. 

Прем’єра в Україні: 29 червня

Режисер: Міхал Квічинскі

У ролях: Ерік Кульм

«Німона»

Nimona

Трейлер фільму «Кракен-дівча на ім’я Рубі»

Можна

Німона – дівчина-монстр, на яку полює лицар. Але, коли її заклятого ворога кидають у в’язницю, врятувати його може тільки Німона. За мультфільм Netflix відповідають люди, які працювали над «Льодовиковим періодом» і «Дев’яткою» Тіма Бертона.

Прем’єра в Україні: 30 червня

Режисери: Нік Бруно, Трой Квейн

Де дивитися: Netflix

Обкладинка: B&H Film Distribution