The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в серпні. Раніше ми розповідали про фільми липня, червня й травня, а також найкращі фільми 2022 року.

«Підлітки-мутанти черепашки-ніндзя: Погром мутантів» 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Трейлер фільму «Підлітки-мутанти черепашки-ніндзя: Погром мутантів»

Ковабанга!

Нова версія пригод черепашок Леонардо, Мікеланджело, Рафаеля та Донателло – цього разу від майстрів сучасної комедії Сета Роґена та Евана Ґолдберга, які зробили «Суперперців» і «Пацанів». Після «Людини-павука: Навколо всесвіту» та «LEGO Фільму» звичним піксарівським стилем мультфільмів із заокругленими персонажами більше нікого не здивуєш, тому й нові «Черепашки-ніндзя» зробили винахідливішими.

Прем’єра в Україні: 2 серпня

Режисери: Джефф Роу, Кайлер Спірс («Мітчелли проти машин»)

«Мег 2: Западина»

Meg 2: The Trench

Трейлер фільму «Мег 2: Западина»

Знелюднення

Перший фільм «Мег» став несподіваним хітом, довівши, що фільми жахів про велетенських акул-убивць завжди знаходять свою аудиторію. У сиквелі Джейсон Стейтем буде боротися проти навіть більшої риби – одразу кількома мегалодонами юрського періоду, які тероризували ще динозаврів.

Прем’єра в Україні: 3 серпня

Режисер: Бен Вітлі («Висотка»)

У ролях: Джейсон Стейтем («Карти, гроші, два стволи»)

«Королі репу»

Трейлер фільму «Королі репу»

Сєльська драка

Йому 17 років, він навчається в сільській школі та хоче не допомагати мамі по городу, а читати реп під псевдонімом «Казан». У промокампанії «Королі репу» називають «українською «Восьмою милею», і, як і в фільмі з Eminem, найкраще тут працює не біографічна частина, а змалювання обставин, у яких народжується хіп-хоп. За музичний супровід відповідає Cepasa, а в саундтреці – Kalush і Krechet. Бонус-трек – Ірма Вітовська у ролі досвідченої повії.

Детальніше про фільм ми розповідали в інтерв’ю з актором юрієм кулінічем.

Прем’єра в Україні: 3 серпня

Режисер: Мирослав Латик

У ролях: Михайло Дзюба, Антон Вельбой, Ірма Вітовська, Юрій Кулініч

«Ґран Туризмо»

Gran Turismo

Трейлер фільму «Ґран Туризмо»

Швидкість

Gran Turismo – реалістичний автосимулятор для PlayStation; настільки реалістичний, що досвідчений гравець здатний скласти конкуренцію професійним автогонщикам. Справжню історію геймера, який став гонщиком, розповідають у кіноадаптації з Девідом Харбором та Орландо Блумом.

Прем’єра в Україні: 8 серпня

Режисер: Ніл Бломкамп («Район №9»)

У ролях: Девід Харбор («Дивні дива»), Орландо Блум («Володар перснів»)

«Вересень»

The Deadman’s Path

Трейлер фільму «Вересень»

Горор із Миколою Вереснем і Лесем Подерв’янським

Актор і телеведучий Микола Вересень виконує роль Івана Грозного й помирає на знімальному майданчику. Чорти сприймають його за російського царя, тому оголошують на нього полювання, намагаючись затягнути його в пекло. «Вересень» – це мета-треш-горор, у якому, крім головного героя, веселяться також митець Лесь Подерв’янський та акторка й режисерка Марися Нікітюк.

Прем’єра в Україні: 10 серпня

Режисер: Георгій Фомін

У ролях: Микола Вересень, Лесь Подерв’янський, Марися Нікітюк

«Як стати крутеликом»

Geschichten Vom Franz

Трейлер фільму «Як стати крутеликом»

Дитяча комедія

Францу дев’ять років, його ніхто не сприймає серйозно, а іноді плутають із дівчинкою. Коли він починає дивитися відео блогера, який вчить «бути чоловіком», хлопчик відкриває для себе дивний світ токсичної маскулінності. Прем’єра австрійсько-німецької стрічки відбулася на кінофестивалі «Чілдрен Кінофест 2023».

Прем’єра в Україні: 10 серпня

Режисер: Йоганнес Шмід

У ролях: Йоссі Янчіч

«Місія Стоун»

Heart of Stone

Трейлер фільму «Місія Стоун»

Бойовик із Диво-Жінкою

Рейчел Стоун – таємна агентка, яка повинна відшукати таємничий артефакт «Серце» та врятувати світ. Галь Гадот приміряє роль Тома Круза та хоче зробити свою «Місію неможливу»: у комплекті локації по всьому світу, сцена зі стрибком із літака та подвійна гра.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 11 серпня

Режисер: Том Гарпер («Гострі картузи»)

У ролях: Галь Гадот («Диво-Жінка»), Джеймі Дорнан («50 відтінків сірого»)

«Синій Жук»

Blue Beetle

Трейлер фільму «Синій Жук»

Новий фільм DC

Так, Синій Жук – це ім’я супергероя з всесвіту коміксів DC, сили якому надає великий синій жук. Це рідкісний великий супергеройський проєкт, присвячений латиноамериканцям, який DC не скасували навіть після того, як почали будувати новий кіновсесвіт.

Прем’єра в Україні: 17 серпня

Режисер: Анхель Мануель Сото

У ролях: Чоло Марідуенья

«Кудлаті перці»

Hidden Strike

Трейлер фільму «Кудлаті перці»

Скажені пси

Реджі – вірний бордер-тер’єр, якого постійно хоче здихатися його господар Даг. Щоби помститися власнику, Реджі збирає команду собак. У «Кудлатих перцях» знімають справжніх собак, але дають їм людські голоси, в оригіналі – Вілла Феррела, Джеймі Фокса й Айли Фішер. Відповідає за стрічку Джош Грінбаум, який випустив одну з найкращих комедій 2021 року «Барб і Стар їдуть у Віста-дель-Мар».

Прем’єра в Україні: 17 серпня

Режисер: Джош Грінбаум («Барб і Стар їдуть у Віста-дель-Мар»)

У ролях: Вілл Форте («Небраска»)

«Поговори зі мною»

Talk To Me

Трейлер фільму «Поговори зі мною»

Горор від A24

Підлітки граються з містичним артефактом і, ясна річ, добром це не закінчиться. «Поговори зі мною» – це горор від незалежного продакшну A24, який після «Все завжди і водночас» та «Ейфорії» став чи не головною рушійною силою сучасного Голлівуду.

Прем’єра в Україні: 17 серпня

Режисери: Денні Філіппу, Майкл Філіппу

У ролях: Софі Вайлд

«Місія на двох»

Hidden Strike

Трейлер фільму «Місія на двох»

Джекі Чан і Джон Сіна в бойовику

Дорога смерті – це траса посеред пустелі поблизу Багдада, де працює нафтопереробний завод. Двоє колишніх спецпризначенців мають об’єднати зусилля, щоб здійснити найскладнішу місію в кар’єрі. У головних ролях – зірка бойовиків (і член Комуністичної партії Китаю) Джекі Чан та ексреслер Джон Сіна, який вийшов на новий рівень після «Загону самогубців» і «Миротворця».

Прем’єра в Україні: 17 серпня

Режисер: Скотт Во («Need for Speed»)

У ролях: Джекі Чан («Шанхайський полудень»), Джон Сіна («Загін самогубців: Місія навиліт»)

«Слабачка»

Sissy

Трейлер фільму «Слабачка»

Горор про інфлюенсерку

Інстаграмерка Сесилія вирушає з друзями в гори, але в процесі розуміє, що серед її компанії дівчина, яка булила її в школі. Горор про булінг та інфлюенсерів виписують у контексті 2023 року, з критикою соцмереж і людей, які вдають «популяризаторів ментального здоров’я». Arthouse Traffic не часто випускає в український прокат горори, але в цьому випадку вирішили зробити виняток, кажуть у компанії-дистриб’юторі.

Прем’єра в Україні: 17 серпня

Режисери: Ханна Барлоу, Кейн Сенес

У ролях: Аїша Ді, Ханна Барлоу

«Довбуш»

Трейлер фільму «Довбуш»

Месники

Довбуш – ватажок опришків, який піднімає в Карпатах народне повстання проти Польської корони. Режисер «Поводиря» та «Мамая» Олесь Санін знімає найдорожчий фільм в історії українського кіно за сумою державної підтримки, роблячи основою стосунки братів Довбушів, які пропонують різні підходи до спротиву окупантам. У комплекті великі батальні сцени, винахідливий екшн і Карпати на тлі.

Прем’єра в Україні: 24 серпня

Режисер: Олесь Санін («Поводир»)

У ролях: Сергій Стрельніков, Роман Ясіновський, Дарія Плахтій, Агата Бузек

«Остання подорож «Деметри»

The Last Voyage of the Demeter

Трейлер фільму «Остання подорож «Деметри»

Дракула на кораблі

Судно доставляє 24 дерев’яні коробки з Карпат у Лондон, в одній із них подорожує вампір. «Остання подорож «Деметри» – це адаптація однієї з глав роману «Дракула» Брема Стокера, події якої відбуваються на кораблі. У головній ролі – Корі Гокінс, який раніше грав молодого Dr. Dre у «Просто з Комптона».

Прем’єра в Україні: 24 серпня

Режисер: Андре Евредал («Страшні історії для розповіді у темряві»)

У ролях: Корі Гокінс («Ходячі мерці»), Ешлін Франчозі («Соловей»), Девід Дастмалкіан («Загін самогубців: Місія навиліт»), Ліам Каннінгем («Гра престолів»)

«День незалежності»

Трейлер фільму «День незалежності»

День відновлення державності

24 серпня 2022 року припав і на 31-шу річницю відновлення української державності, і на перші пів року повномасштабної війни Росії проти України. Режисер Володимир Тихий показує цей день через кількох героїв: військових, рятувальників, народного депутата та прибиральницю в харківському закладі.

Прем’єра в Україні: 24 серпня

Режисер: Володимир Тихий («Наші котики»)

«Відплата: Дорога помсти»

Retribution

Трейлер фільму «Відплата: Дорога помсти»

Швидкість

Зірка «Заручниці» та «Зоряних війн» Ліам Нісон грає батька, який везе дітей у школу й отримує повідомлення, що його автомобіль замінований. Якщо він зупинить машину, бомба здетонує. Здається, зловмисники забули, що в Нісона є специфічний набір здібностей і що його краще не чіпати.

Прем’єра в Україні: 24 серпня

Режисер: Німрод Антал («Дивні дива»)

У ролях: Ліам Нісон («Заручниця»)

«Паця»

Knor

Трейлер фільму «Паця»

Свинка (не Пеппа)

Дідусь дарує онуці незвичний подарунок – свинку як домашнього улюбленця. Батьки це не сприймають, тому змушують дресувати пацю й тримати її подалі від дому. «Паця» – це номінант від Бельгії та Нідерландів на найкращий мультфільм 2022 року за версією Європейської кіноакадемії.

Прем’єра в Україні: 24 серпня

Режисерка: Маша Гальберштад

У ролях: Ліам Нісон («Заручниця»)

«Тебе не запрошено на мою бат-міцву»

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Трейлер фільму «Тебе не запрошено на мою бат-міцву»

Велика єврейська родина

Бат-міцва – це церемоніальний прийом дівчаток у юдаїстську спільноту у віці 12 років. Зірка комедій Адам Сендлер збирає родину, щоб розповісти історію своєї доньки (і того, як бути донькою Адама Сендлера).

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 24 серпня

Режисерка: Семмі Коен

У ролях: Адам Сендлер («Однокласники»)

«Праведник 3: Остання глава»

The Equalizer 3

Трейлер фільму «Правденик 3: Остання глава»

Італійська відпустка Дензела Вашингтона

Після того, як Дензел Вашингтон вирівняв усе, що міг, у перших двох фільмах серії «Праведник», він вирушає на заслужений відпочинок до Італії. Утім, спокою він не знаходить і там, знаходячи суперників у вигляді мафії. Також чекаємо на возз’єднання Вашингтона з Дакотою Фаннінг, із якою вони зробили зразковий бойовик «Лють».

Прем’єра в Україні: 31 серпня

Режисер: Антуан Фукуа («Тренувальний день»)

У ролях: Дензел Вашингтон («Американський гангстер»)

«20 днів у Маріуполі»

20 Days in Mariupol

Трейлер фільму «20 днів у Маріуполі»

Місто-воєнний злочин РФ

Журналісти Associated Press Мстислав Чернов і Євген Малолєтка отримали Пулітцерівську премію за висвітлення подій у Маріуполі під час російської облоги. 30 годин відзнятого Черновим відео – це головні докази, за якими ми можемо відтворювати події перших тижнів повнометражного вторгнення в Маріуполі. Зокрема, «20 днів у Маріуполі» фіксує серію воєнних злочинів РФ, включно з бомбардуванням маріупольського пологового будинку й обстрілами житлових районів російськими танками.

Детальніше про фільм ми розповідали в інтерв’ю зі Мстиславом Черновим.

Прем’єра в Україні: 31 серпня

Режисер: Мстислав Чернов

Обкладинка: B&H Film Distribution