На Оболоні почали монтувати конструкцію хвилеподібного пішохідного моста від парку «Наталка» до Оболонського острову.

Фотографію, на якій видно перші дві «хвилі» конструкції, оприлюднила місцева жителька та активістка Богдана Бещасна.

Фото: Богдана Бещасна

Довжина мосту становитиме 160 метрів, а ширина – чотири метри. Підсвічування буде динамічне, сталева «хвиля» постійно змінюватиме кольори. Також на мосту встановлять датчики руху, які збиратимуть інформацію про кількість людей на переправі. 

Нова рекреаційна зона зʼєднає парк «Наталка», набережну й Оболонський острів, куди вестиме хвилеподібний міст. Елементи мосту збирають на підприємствах у Дніпрі й Житомирі, частину конструкцій раніше виготовили на заводі «Азовсталь».

Будівництво мосту завершать восени 2023 року, розповідав архітектор проєкту. Водночас у Оболонській РДА у квітні повідомили, що запланований термін завершення будівництва – 2024 рік. 

Візуалізація моста. Зображення: КМДА

   

На Оболонському острові будують розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Поруч, на вулиці Прирічній, зводитимуть паркінг. Протест уже висловила ГО «Парк Прирічна» й місцеві активісти. Петицію, яка зібрала потрібні 6000 голосів, у КМДА відхилили, оскільки «є гостра потреба» в будівництві паркінгу. Його підземна частина слугуватиме укриттям, а наземна – спортивною зоною для відпочинку, зазначав міський голова Віталій Кличко.

У січні 2023-го стало відомо, що міст-хвилю з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації. На той період вже звели три опори моста. У липні 2,5 мільйона доларів на добудову хвилеподібного моста також вирішив виділити Тайвань.

Дивіться візуалізації хвилеподібного мосту й паркінгу на Оболоні.