Будинок на Жилянській, пошкоджений російським дроном, потрібно знести, а на його місці зробити сквер, сказав заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв’ю ТСН.

На думку Поворозника, у сквері варто встановити знак у пам’ять про людей, які загинули в будинку під час атаки 17 жовтня.

Фото: ДСНС

«Будинок старий, у ньому деревинні перекриття, його просто неможливо відбудувати. І нічого на його місці будувати не будуть: там замала для цього ділянка. Ніякого будівництва там не буде. На мою думку, дім на Жилянській потрібно знести, а на його місці розбити сквер і поставити знак в пам’ять про людей, які там загинули. І на цьому закінчити цю історію», – сказав Поворозник.

Рішення про знесення будинку «не примхи [міськради], а рішення експертиз», додав заступник голови КМДА. «На висновку експертів стоять десятки печаток і підписів відповідних фахівців», – відзначив Микола Поворозник.

Також Поворозник прокоментував рішення Кабміну про створення військово кладовища на Лисій горі. За його словами, місто пропонувало проводити почесні поховання поруч із Бабиним Яром, а створення військового кладовища на Лисій горі Київрада не підтримує. «Це має буди меморіальне місце й точно не на околиці столиці», – заявив Поворозник.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


17 жовтня РФ атакувала Київ дронами-камікадзе, один із дронів влучив в історичний будинок на Жилянській, його частина обвалилася.

Мер Києва Віталій Кличко невдовзі після обстрілу заявив, що будинок відновленню не підлягає. Його мешканцям запропонували квартири в новобудові або грошову компенсацію, однак вони не погоджуються із таким сценарієм: створюють ОСББ, проводять незалежну експертизу і вимагають у міської адміністрації відновити будинок. Жителі готові долучитися до відбудови фінансово. 

Петицію, яка вимагає відновити будинок, зареєстрували 19 жовтня. Вона зібрала необхідну кількість підписів і чекала на розгляд Київради. У відповідь на петицію міський голова лише підтвердив, що будинок неможливо відновити.

Уранці 25 грудня в будинку на Жилянській, звідки відселили всіх мешканців, сталася пожежа. Рятувальники швидко загасили вогонь на цокольному поверсі, про причини займання невідомо.

Ми детально розповідали про ситуацію з будинком і про те, як мешканці збираються відбудовувати його без допомоги міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі