В історичному будинку на Жилянській, в який під час жовтневої масованої атаки влучив російський дрон, уранці 25 грудня сталася пожежа, повідомили в ДСНС.

Загоряння сталося на цокольному поверсі будівлі. За годину пожежу загасили.

Жертв та постраждалих унаслідок пожежі немає, причини загоряння з'ясовують.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


17 жовтня РФ атакувала Київ дронами-камікадзе, один із дронів влучив у історичний будинок на Жилянській, його частина обвалилася.

Цей будинок не перебуває на обліку як пам'ятка, але має певну архітектурну й історичну цінність, вважає киянин Антон Короб: «Зведений на рубежі 19–20 століть чотириповерховий будинок поєднував елементи типового зразка київського цегляного стилю й водночас цікаві дрібні ліплені неоготичні деталі».

Мер Києва Віталій Кличко невдовзі після обстрілу заявив, що будинок відновленню не підлягає. Його мешканцям запропонували квартири в новобудові або грошову компенсацію, однак вони не погоджуються із таким сценарієм: створюють ОСББ, проводять незалежну експертизу і вимагають у міської адміністрації відновити будинок. Жителі готові долучитися до відбудови фінансово. 

Петицію, яка вимагає відновити будинок, зареєстрували 19 жовтня. Вона зібрала необхідну кількість підписів і чекала на розгляд Київради. У відповідь на петицію міський голова лише підтвердив, що будинок неможливо відновити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі