Окупанти вранці 17 жовтня атакували Київ дронами-камікадзе. Зафіксовано пʼять влучань у Шевченківському районі. Загалом у бік Києва летіли 28 дронів, більшість із них збили.

Через атаку зруйновано історичний будинок на Жилянській, його частина обвалилася. Станом на 18 жовтня відомо про пʼятьох загиблих під його завалами. Серед загиблих подружжя, яке очікувало на дитину.

Житловий будинок наподалік від центру Києва, де стався вибух. Фото: Кирило Тимошенко

У результаті обстрілу виникла пожежа в нежитловій будівлі, також ушкоджені кілька житлових будинків. 

Уламок одного з дронів-камікадзе, які атакували Київ уранці 17 жовтня. Фото: Віталій Кличко

У результаті обстрілу пошкоджений 120-річний будинок, що є частиною міської історичної забудови, пишуть активісти «Мапи Реновації». Через атаку дронів частина будинку обвалилася.

Зображення: «Мапа Реновації»

Унаслідок атаки постраждав також об’єкт інфраструктури, уточнили в Патрульній поліції.

Хронологія:

17 жовтня

7:05. Два вибухи сталися близько 7:00 ранку, повідомив Віталій Кличко.

8:25. Про ще два вибухи в Шевченківському районі повідомив Віталій Кличко.

9:00. У Києві зафіксовано чотири влучання дронів. Підтверджено влучання по житловому будинку в Шевченківському районі, пише КМВА.

10:06. Із житлового будинку, у який влучив дрон, врятували 18 людей, ще двоє можуть залишатися під завалами. Дані щодо загиблих уточнюють, повідомив міський голова Віталій Кличко. Рятувальні роботи й гасіння пожеж тривають.

10:14. В одній із будівель у Шевченківському районі виникла пожежа на площі понад 250 квадратних метрів, її вже локалізували.

11:32. З-під завалів будинку, де в результаті атаки стався вибух, дістали тіло загиблої жінки. Ще одна людина перебуває під завалами. Троє постраждалих госпіталізовані, повідомив Віталій Кличко.

11:34. Премʼєр Денис Шмигаль повідомив, що в Києві було пʼять, а не чотири влучання. За його словами, пошкоджено енергетичні об’єкти.

11:42. З третього поверху пошкодженого будинку врятували жінку похилого віку, повідомив Кирило Тимошенко.

Врятована з пошкодженого будинку жінка. Фото: Кирило Тимошенко
Врятований з-під завалів будинку кіт. Фото: Віталій Кличко

12:29. Стало відомо про двох загиблих через атаку. 19 осіб врятували, ще четверо постраждали, повідомив Кирило Тимошенко.

12:44. Кількість загиблих збільшилася до трьох, повідомив Тимошенко. Рятувальні роботи тривають. Загиблі унаслідок ранкової атаки в Києві – 59-річна жінка та двоє людей віком до 30 років – подружжя, яке очікувало на дитину. Жінка була на 6 місяці вагітності, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Фото: МВС

15:31. З-під завалів будинку дістали тіло четвертого загиблого, повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

15:51. Віталій Кличко підтвердив інформацію про четвертого загиблого чоловіка. За його словами, госпіталізовані троє постраждалих, двоє з них є працівниками ДСНС. Під завалами ще можуть залишатися люди, додав він.

16:50. Історичний будинок, пошкоджений дроном, за попередніми оцінами, не підлягає реконструкції, заявили в КМДА.

За словами Віталія Кличка, мешканцям зруйнованого будинку нададуть тимчасовий притулок у готелях і гуртожитках, а також матеріальну допомогу. «І далі вирішуватимемо питання подальшого переселення постраждалих», – зазначив він.

20:00. Вагітна жінка Вікторія, яка загинула разом зі своїм чоловіком Богданом внаслідок атаки дронів-камікадзе, працювала в Goodwine на Мечникова, розповіли в компанії.

18 жовтня 

11:57. Із-під завалів будинку дістали тіло пʼятого загиблого. Це літня жінка, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Рятувальні роботи тривають, на місці розбирають завали. Вулиця Жилянська перекрита для автомобілів.


Усі навчальні заклади Києва 17 жовтня працюватимуть у дистанційному режимі, пише КМДА.

У Київській області спрацювала ППО, повідомив голова ОВА Олексій Кулеба. Однак влучань чи руйнувань в області не було.

Новина оновлюється...

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі