Мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію щодо відновлення пошкодженого дроном історичного будинку на Жилянській.

Мер заявив, що будинок, його конструктивні елементи й інженерні мережі відновленню не підлягають

«Попереднє обстеження стану будівельних конструкцій, інженерних систем й об’єкта загалом виявило руйнування, пошкодження й дефекти, що знижують міцність, стійкість і жорсткість будівельних конструкцій, а також експлуатаційні показники інженерних мереж і систем об’єкта», – написав Кличко

Крім того, житловий будинок № 116-А на вулиці Жилянській на обліку як пам’ятка або об’єкт культурної спадщини не перебуває й не перебував, додав мер. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше комісія Київради відхилила петицію з проханням відновити історичний будинок на Жилянській. 


Російські окупанти вранці 17 жовтня атакували Київ дронами-камікадзе. Зафіксовали пʼять влучань у Шевченківському районі. Один з дронів влучив у історичний будинок на Жилянській, його частина обвалилася.

Цей будинок не перебуває на обліку, але має певну архітектурну й історичну цінність, пише киянин Антон Короб. «Зведений на рубежі 19–20 століть чотириповерховий будинок (можливо первісно триповерховий, четвертий поверх додано пізніше, у 1900-і роки) поєднував елементи типового зразка київського цегляного стилю й водночас цікаві дрібні ліплені неоготичні деталі».


Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок відновленню не підлягає. Його мешканців розселять по гуртожитках і готелях. Петицію, яка вимагає відновити будинок, зареєстрували 19 жовтня. Вона зібрала необхідну кількість підписів і чекала на розгляд Київради.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі