Активісти ГО «Зберегти Квіти України» зазначають, що візуалізації реконструкції Житнього ринку можуть не відображати оригінальної конструкції будівлі.

За їхніми словами, на 3D-візуалізаціях видно «дивні колони в інтер’єрі», але не видно оригінальної стели при вході на ринок. Це помітили на зображеннях у журналі «Фокус».

«З одного боку, новина хороша: планується ремонт улюбленого ринку. З іншого, невідомо, чи не буде цей ремонт власне знищенням, як відбулося з кінотеатром «Зоряний», відбувається з «Київпроєктом» і майже відбулось з «Квітами України», а також багатьма іншими будівлями», – зауважують активісти.

Наразі Житній ринок перебуває в комунальній власності. Інвестор, німецький бізнесмен Флоріан Боллен, виграв аукціон на оренду другого та антресольного поверхів. Цінність будівлі і її цільове призначення обіцяють зберегти.

Візуалізація оновленого Житнього ринку; ілюстрації The Village Україна надав Флоріан Боллен

Будівельні роботи планують почати після закінчення воєнного стану, до цього розроблятимуть кошторисну, технічну й проєктну документації.

Наразі активісти чекають на оприлюднення цього проєкту й налаштовані тримати реконструкцію Житнього ринку на громадському контролі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Житній ринок на Подолі – один із найстаріших ринків столиці, який належить до комунальної власності Києва. Його теперішнє приміщення було збудоване в 1980 році. Будівлю прикрасили декоративним панно «Із варягів у греки».

Редакція The Village Україна розпитала німецького бізнесмена Флоріана Боллена про плани на оновлення Житнього ринку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі