Німецький інвестор Флоріан Болен інвестує в оновлення Житнього ринку на Подолі у Києві, повідомив виконувач обов'язків директора Євгеній Шевченко в інтерв'ю виданню «Фокус».

«Німецький бізнесмен має бездоганну репутацію та великий досвід в аналогічних проєктах в різних європейських країнах. Зокрема, він має кілька успішних проєктів у Лондоні, його команда має унікальну експертизу саме в перетворенні старих будівель на сучасні об’єкти», – підкреслив Шевченко.

Щоб зберегти ринок, його стиль та призначення потрібні гроші. «Йдеться про великі кошти, які потрібно брати або у киян, з бюджету КМДА, або за рахунок приватного інвестора».

«КМДА та КП «Житній ринок» організували та провели процедуру відкритого електронного аукціону на передачу в оренду частини площ будівлі ринку з метою подальшого розміщення закладів громадського харчування, надання послуг населенню», – розповідає Євгеній Шевченко.

Тобто, частину ринку передали в оренду німецькому інвестору. Що зміниться:

Цільове призначення будівлі не зміниться, тут і надалі буде ринок. Але його трансформують у сучасний громадський простір.

«Інвестиційний договір також передбачає ремонт будівлі та прилеглих територій. Після проведення торгів, ми на стадії обговорення технічної частини проєкту», – підкреслив Шевченко.

На другому поверсі Житнього планують створити громадський простір з фудкортами, пивоварнею та дитячим куточком. На першому ж залишиться ринок. Тут можна буде купити м'ясопродукти, овочі, квіти, насіння та інші продукти власного виробництва. «Ринок переформовується, тут буде комфортно, безпечно, приємно, як в подібних ринках у великих європейських містах. Наша мета – не лише зберегти будівлю Житнього, а й перетворити його на привабливий туристичний об’єкт».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Про те, що ринок здадуть в оренду повідомили у КМДА ще у липні 2021 року. Орендувати Житній можна було лише за умови, якщо на першому поверсі залишиться традиційний продуктовий ринок. 


Житній ринок на Подолі – один із найстаріших ринків столиці, який належить до комунальної власності Києва. Його теперішнє приміщення було збудоване в 1980 році. Будівлю прикрасили декоративним панно «Із варягів у греки».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі