Забудовник Saga Development почав роботи з будівлею інституту «Київпроєкт», що на вулиці Богдана Хмельницького, повідомив засновник спільноти Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов.

На відео видно, як будівельна техніка руйнує стилобат, низькоповерхову частину будівлі. «Ось так Saga Development вітає українців із Днем Незалежності», – коментує Соловйов.


«Київпроєкт» – був головною установою Києва з проєктування житлово-цивільного й комунального будівництва. Інституцію заснували в 1937-му, тоді майстерня називалася «Київміськпроект».

Наразі будівля «Київпроєкту» перебуває в приватній власності ПАТ «Київпроект девелопмент». Її хочуть перетворити на багатофункціональний комплекс Kyїvproekt City Space з апартаментами, офісами й комерційними приміщеннями. Це проєкт Perfect Group Дмитра Ісаєнка й Saga Development Андрія Вавриша.

У листопаді 2021-го Шевченківський районний суд міста Києва наклав арешт на ділянку й приміщення «Київпроєкту» на вулиці Богдана Хмельницького. Там заборонили проводити будівельні роботи й реконструкцію. Представники ПАТ «Київпроєкт» подали клопотання про скасування арешту, і за кілька днів апеляційний суд задовольнив клопотання. На ділянці «Київпроєкту» дозволили поновити будівництво.

Як зазначало видання «Наші гроші», відповідно до Генплану, ця ділянка призначена для середньо- та малоповерхової забудови. Крім того, вона розташована в центральній зоні, де висота будівель має бути обмежена 27 метрами (9 поверхів), водночас девелопер планує звести 24 поверхи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі