На території X-Park у парку «Муромець» висадять «живі стіни» з винограду вічі, повідомляє очільник Управління екології КМДА Олександр Возний.

До парку передали перші паростки винограду, деякі з них уже встигли висадити.

Вертикальне озеленення застосують на стінах, будівлях і огорожах. Схожі стіни з винограду висадять і в інших парках Києва, якщо експеримент з X-Park виявиться вдалим.

Також в управлінні екології закликали киян висаджувати вічі на своїх будинках й офісах для того, щоб зробити місто ще зеленішим.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Управління екології КМДА всередині липня 2022 року ініціювало проєкт «Місто живих стін». У його межах містян запрошують саджати виноград вічі, який оповіває фасади будівель. В управлінні підкреслюють, що «зелені фасади» сприяють очищенню повітря, охолодженню приміщення влітку, допомагають поглинати дощову воду й зменшують шум.

Ми поговорили з головою управління Олександром Возним про те, що робити мешканцям, які хочуть долучитися до ініціативи.

Перші кущі винограду висадили біля будівлі управління екології та природних ресурсів КМДА, що розташована на вулиці Турівській, 28 (Поділ).

Ініціативу підтримали Соломʼянський, Дарницький, Печерський, Деснянський та Шевченківський район. Виноград вічі також висадили у дворику будівлі КМДА на Хрещатику й вздовж річки Почайна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі