В Оболонському районі Києва зʼявляться «зелені фасади» в межах ініціативи «Місто живих стін», повідомив керівник району Кирило Фесик.

За його словами, район отримав 50 паростків винограду вічі. Частину вже висадили у парку «Наталка».

Де посадять решту, планують оберати разом із жителями району. «Якщо маєте пропозиції по локаціям для майбутніх посадок, звертайтесь до нас!» – зазначив він.

Паростки винограду вічі також уже висадили в парку «Почайна» вздовж однойменної річки і планують посадити біля Йорданського озера, повідомила ініціаторка створення парків Анабелла Моріна.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Управління екології КМДА всередині липня 2022 року ініціювало проєкт «Місто живих стін». У його межах містян запрошують саджати виноград вічі, який оповіває фасади будівель. В управлінні підкреслюють, що «зелені фасади» сприяють очищенню повітря, охолодженню приміщення влітку, допомагають поглинати дощову воду й зменшують шум.

Ми поговорили з головою управління Олександром Возним про те, що робити мешканцям, які хочуть долучитися до ініціативи.

Перші кущі винограду висадили біля будівлі управління екології та природних ресурсів КМДА, що розташована на вулиці Турівській, 28 (Поділ).

Ініціативу підтримали Соломʼянський, Дарницький, Печерський, Деснянський та Шевченківський район. Виноград вічі також висадили у дворику будівлі КМДА на Хрещатику.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Альона Геращенко, Кирило Фесик