Поки триває масковий режим, акцент у макіяжі доводиться робити на очах. The Village Україна розповідає, як обрати туш для вій, що задовольнить ваші запити.

Які бувають щіточки та чим вони відрізняються?

За матеріалом:

Класична ворсова

Класична щіточка збирає на ворсинках багато туші та надає об’єм і густоту вже з першого шару. Мінус цього формату в тому, що такі туші часто склеюють вії, особливо якщо сам засіб має в’язку текстуру.

Туш Pupa Vamp! Mascara

Ціна – 205 гривень

Силіконова або пластикова

Силіконові та пластикові щіточки набирають менше засобу на щетинки, тому регулювати інтенсивність макіяжу з ними простіше. Таким аплікатором легко розчесати заплутані вії та розподілити туш по всій довжині без грудочок. До того ж щіточки з пластику й силікону легше очистити.

Пластикові щетинки досить жорсткі, тому власникам рідких вій і чутливих очей із ними може бути не дуже комфортно.

За формою та розміром

Стандартна пряма

Надійна базова щіточка для макіяжу без спецефектів. Підходить для будь-яких вій – коротких і довгих, густих і рідких. Робити мейкап такою щіточкою краще зигзагоподібними рухами та рухатися від коренів до кінчиків.

Туш Artdeco All in One

Ціна – 553 гривні

Товста та ворсиста

Якщо ваші вії від природи густі й довгі, обирайте засіб, який це підкреслить. Туш із широким аплікатором і великою кількістю ворсинок дозволяє нафарбувати вії двома помахами щіточкою. Зауважте, що захопити короткі вії в куточках очей нею буде важко – для цього краще обрати інший аплікатор.

Туш Lancôme Monsieur Big Mascara

Ціна –1049 гривень

Пряма й вузька

Тушшю з такою щіточкою зручно фарбувати короткі й не надто густі вії: що вужчий аплікатор, то легше підібратися до самих коренів і рівномірно розподілити туш по всій довжині. Крім цього, тонка щіточка добре розділяє вії та не дає їм склеюватися.

Туш Gosh Rebel Eyes Skinny B

Ціна – 390 гривень

Вигнута

З аплікатором, який повторює природні вигини вій, можна обійтися без керлера (інструмента для завивки вій). Щіточка-віяло піднімає вії біля кореня, підкручує їх і фіксує.

Овальна

Овальна щіточка зазвичай доволі ворсиста, тому захоплює багато туші та дозволяє густо нафарбувати вії одним шаром. А заразом підкручує їх завдяки вигнутій формі.

Конусоподібна

Туш із загостреним кінчиком задовольняє відразу кілька запитів: ширшою частиною можна покрити основну довжину, а кінчиком дістатися важкодоступних ділянок. За бажанням такою тушшю можна створити ефект «павучих лапок», який час від часу повертається в моду, тобто з’єднати вії в кілька великих пучків.

Туш Rimmel Wonder'Fully Real

Ціна – 269 гривень

Із кулькою на кінці

Щіточка незручної, на перший погляд, форми насправді досить практична. Кульковий аплікатор дозволяє підібратися до коротких вій і профарбувати їх так само ретельно, як довші.

Спіралеподібна

Аплікатор, який нагадує спіраль, піднімає вії біля коренів і створює красивий вигин, ніби після завивки керлером. Для більш виразного ефекту щіточку можна кілька разів прокрутити навколо осі.

«Пісочний годинник», або «вісімка»

Туш із такою щіточкою однаково добре підкручує, подовжує та профарбовує вії від коренів до кінчиків. Але щоб оцінити переваги цього формату, спершу доведеться трохи потренуватися.

Туш Bourjois Big Lashes Oh Oui

Ціна – 359 гривень

Як обрати стійку туш?

Водостійкі туші із силіконовою базою не залишають розводів під очима та мужньо витримують піт, сльози та бризки басейну. Видалити таку туш звичайною міцелярною водою може бути важко, тому знімати мейкап краще двофазним засобом для демакіяжу очей або гідрофільною олією. Щоб розчинити туш, прикладіть до вій ватний диск і зачекайте 5–10 секунд.

Добре тримається й термостійка туш, яка огортає кожну вію в полімерний кокон, водночас змити таку туш значно простіше, ніж водостійку. Термотуші знімаються звичайною водою, без допомоги засобів для демакіяжу. Вода, утім, має бути особливої температури (від 38–39°C), тому піт і сльози засіб переносить стійко. Термостійка туш знімається з вій невеликими «трубочками», через що її часто називають «трубочковою» (tube mascara).

Що таке туш із фіброю?

Туш із фіброю містить мікроволокна з нейлону або віскози, які чіпляються до вій і роблять їх візуально щільнішими та довшими. Розпізнати таку туш можна за словом fiber у назві чи описі продукту.

Туш Dior Diorshow

Ціна – 1337 гривень

Що треба знати про кольорові туші?

Кольорова туш – ідеальний спосіб зробити акцент на очах, якщо ви не вмієте малювати яскраві стрілки або вважаєте їх занадто зухвалими. Для того, щоб увиразнити погляд, обирайте зелену, фіолетову або синю туш, а щоб, навпаки, «приглушити» тони в макіяжі – коричневу.

Туш Yves Saint Laurent Volume Effet Faux Cils (3)

Ціна – 1367 гривень

Які ще продукти для вій варто спробувати?

Керлер

Металеві щипці для завивки вій, які є в арсеналі багатьох візажистів, дозволяють створити виразний вигин навіть на прямих від природи віях. Щоб підкрутити та зафіксувати вії, скористайтеся керлером перед нанесенням туші.

Економити на керлері не варто, адже неякісний продукт може травмувати вії. Щипці треба час від часу очищати, а силіконову накладку на них – змінювати.

Праймер

Праймер – засіб, який готує вії до подальшого мейкапу, робить їх більш гладкими, щоб туш лягала рівномірно, не збиралася в грудочки та довше трималася. Праймери бувають різних кольорів: від прозорого до яскраво-синього – і можуть містити доглядові інгредієнти на кшталт пептидів і біотину.

Топ

Топ для вій дозволяє швидко «прокачати» мейкап, наприклад зробити покриття більш стійким або додати на вії блискіток. Наносити його треба вже після туші, як останній штрих у макіяжі очей.