Фестивальний сезон у розпалі, а значить, є нагода дістати з косметички кольорові підводки, глітер й інші засоби, не завжди доречні в офісні будні.

Ми зібрали п’ять образів різного рівня складності й пояснюємо, як відтворити такий мейкап. Кожен образ можна адаптувати під себе: наприклад, скорегувати форму стрілок чи обрати інший відтінок помади.

Веснянки й акцент на очах

Повторити цей літній образ не так складно, як здається на перший погляд. По-перше, можна обійтися без кольорової перуки (хоча з нею друзям буде легше знайти вас у натовпі). По-друге, якщо природа наділила вас ластовинням, малювати його не доведеться.

Зімітувати веснянки можна кількома способами: олівцем або тінтом для брів, матовими тінями та фактурним спонжем і навіть спреєм для зафарбовування сивини. Головні вимоги до ластовиння – різний діаметр і довільне розміщення.

Широкі стрілки, які заходять на рухоме повіко, малюємо підводкою чи тінями – гелевими або сухими, розведеними спеціальною рідиною. Для ефекту роздвоєння стрілки робимо над нею «димку» світлішими тінями.

Щоб обіграти форму веснянок, можна поставити симетричні крапки в центрі верхнього й під нижнім повіком. Найзручніше це робити рідкою підводкою з тонким аплікатором.

Панк-рок

Ми вже писали, що з фільмом «Круелла» в моду повернувся мейкап у стилі 70-х. Фанатам рок-музики, готовим їхати на Zaxidfest заради улюблених виконавців, радимо звернути увагу на цей образ.

Підготуйте базу з допомогою тональної основи. Якщо у вас темні брови, перекрийте їх консилером: завдяки контрасту очі привертатимуть ще більше уваги.

Намалюйте розмашисті «крила»: окресліть форму підводкою, заповніть контур чорними матовими тінями, а згори додайте трохи шимеру – чорного чи срібного. Під нижнім повіком, підведеним чорним лайнером, зробіть чорнильно-синю «димку». Для димчастого ефекту розтушуйте тіні ватною паличкою.

Якщо не боїтеся, що мейкап відіб’ється на масці, нафарбуйте губи рідкою помадою: темно-фіолетовою або готичною чорною. Для чіткого контуру скористайтеся спеціальним прозорим олівцем, який допоможе втримати помаду у визначених межах.

Нанесіть яскраво-рожеві рум’яна й розтушуйте їх догори, від вилиць до скронь. За бажанням розставте акценти хайлайтером.

Веселка

Аби вам, як співають Latexfauna, «завідували радуги», можна обіграти в мейкапі кольори веселки. Для цього знадобиться палетка тіней із щонайменше п’ятьма (а краще сімома) яскравими відтінками: пастельними, як на фото, або насиченими.

Почніть з акцентних стрілок чорною підводкою. Повправлятися в каліграфії можете з допомогою трафаретів: справжніх або віртуальних, як у новій Instagram-масці від FFFACE.me.

Виділіть внутрішні кутики очей кольоровими тінями – з допомогою пензлика або просто подушечками пальців. Стартуйте з червоного чи рожевого кольору й рухайтеся далі за спектром. Відтінки мають плавно перетікати одне в одного, тому переходи між ними треба м’яко розтушувати. Якщо ви не носите лінзи та не скаржитеся на чутливість очей, тінями можна підвести й нижнє повіко.

Коли домалюєте веселку, скористайтеся тушшю чи накладними віями. Декор на кшталт зірочок посадіть на клей для вій або праймер для глітера.

Вилиці й кінчик носа виділіть рум’янами. За бажанням нафарбуйте губи блиском чи відтінковим бальзамом.

Глітерні стрілки

Класичні стрілки на те й класичні, щоб бути доречними в будь-якій ситуації. Та оскільки ми говоримо про фестивальний мейкап, чому б не відійти від канонів?

Стрілки від візажистки Кеті Джейн Х’юз незвичні відразу за трьома параметрами – формою, кольором і фактурою. Це мейкап, із яким можна піти на будь-який фестиваль – від «Файного міста» до Brave! Factory Festival – і не прогадати.

Візьміть рідку підводку із блискітками. Підведіть око вздовж верхнього ряду вій, далі намалюйте хвостик та окремо дугу, яка повторює вигин брови. Пам’ятайте, що малювати стрілки треба на розплющеному оці, інакше лінії можуть сховатися в складці повіка.

Вії нафарбуйте тушшю, а брови зачешіть догори й зафіксуйте прозорим гелем. Якщо захочете підтримати кольорову гаму стрілок, підберіть рум’яна та блиск до тону підводки.

Фейс-арт

Глітер – не єдиний спосіб сяяти у світлі софітів. Візажистка MissMixed пропонує підійти до цього питання із креативом і намалювати на обличчі емоджі-блискітки.

Сонячну димку навколо очей можна зробити жовтими чи золотими тінями з шимером або ефектом «металік». Під сухі тіні варто нанести праймер: тоді вони точно протримаються до виступу хедлайнерів.

Для фейс-арту найкраще використовувати аквагрим, але підійде й підводка: яскраво-жовта чи золота для вогників і біла для крапок.

Доповнити образ можна рум’янами: якщо нанести їх не тільки на щоки, а й на спинку носа, можна зімітувати природну засмагу. Губи нафарбуйте в стилі 90-х: контур окресліть темним олівцем, а середину заповніть світлішим блиском, як це любить робити Дженніфер Лопес.


Раніше ми розповідали, що одягнути, якщо ви збираєтеся на фестиваль.

Обкладинка: katiejanehughesmeyloetta