45 Restaurant – це ресторан італійської кухні на вулиці Хмельницького. Відкриття в тестовому режимі відбулося 1 вересня.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

45 Restaurant – це новий заклад на вулиці Хмельницького. Формат визначають як «класична італійська кухня в сучасній інтерпретації». «Ми відкрили заклад, якого нам бракувало в місті, – розповідає засновниця Катерина Бєлозерська. – Хотіли запропонувати fine dining без пафосу та створити місце, куди можна було б приходити щодня».

Бєлозерська додає, що серед іншого команда надихалася італійськими ресторанами Нью-Йорка: «Італія через Нью-Йорк – це можливість балансувати між класичними італійськими стравами та сучасними прочитаннями». «У Києві досить багато ресторанів із високими цінниками та відповідним статусом і багато демократичних форматів. Ми ж хотіли запропонувати щось між цими опціями», – додає засновниця.

 45 Restaurant

Де: місто Київ, вулиця Хмельницького, 45–Б

Коли: 12:00–23:00 (тестовий режим)

Instagram

Наразі заклад запустили в тестовому режимі, двері відчиняють із 12:00 і працюють до останнього гостя. До кінця вересня планують запустити меню сніданків і починати роботу з 08:00.

Локація

Ресторан відкрили в будинку 1896 року, розташованому у другій лінії вулиці Хмельницького між перетином із вулицями Гончара та Коцюбинського. Наприкінці XIX століття перед будинком звели дерев’яну садибу, а згодом за нею побудували й цегляну будівлю. Зараз на місці садиби висаджений невеликий сквер, який відділяє будинок від основної вулиці. «Через це в нас завжди затишно, а влітку завдяки високим вікнам простір можна поєднувати з терасою», – каже засновниця Катерина Бєлозерська.

45 Restaurant працює на першому поверсі житлового будинку, на мінус першому поверсі нові власники облаштували кухню й технічні приміщення. У просторі приблизно 250 м² на двох поверхах, а також сезонна тераса біля входу. Окрім того, біля літнього майданчика на фасаді розташували посадкові місця на трьох диванах. «Це місця, де можна швидко пообідати чи випити келих вина. Плануємо запустити для них окреме меню з меншими порціями страв зі швидкою подачею: наприклад, закусками до вина», – розповідає керівниця закладу Світлана Мусій (Bali Bowl Cafe, Guilty Wine Bar).

За інтер’єр 45 Restaurant відповідала студія Yodezeen, у портфоліо якої у сфері гостинності, зокрема, ресторани Catch, Semifreddo та Follower. «Ми максимально відповідально ставилися до історичної будівлі, і Yodezeen поділяють наші цінності», – каже Бєлозерська. Як приклади наводить підкреслену завдяки освітленню цегляну кладку та відреставроване дерев’яне перекриття. Підлогу з темного дерева для простору використали із амбарів на Закарпатті. Барну стійку в основній залі оздобили натуральним каменем.

Кухня

«Наш пріоритет – стабільна якість. Розуміємо, що це складно з огляду на постачальників і сезонність, але робимо все для того, щоб наші страви мали стабільний рівень», – кажуть у 45 Restaurant. За меню відповідає шеф-кухарка Анна Симоненко, яка раніше була бренд-шефкою мережі ресторанів «Наша карта» Миколи Тищенка, а в процесі запуску пройшла навчання в Італії.

Серед рекомендованих страв – фірмові равіолі з ягням (235 грн), які готують із додаванням червоного італійського вермуту. Також у меню пасти паста «Путанеска» (275 грн), спагеті зі страчателою з битими томатами (365 грн) і пасателі з трюфелем і грибною сальсою (390 грн). Домашню пасту додають і в курячий бульйон (115 грн).

Равіолі з ягням (235 грн)
Тартар (475 грн)

Також радять скуштувати тартар (475 грн), який готують із вирізки та подають з айолі, яйцем і хлібом власної випічки. Серед позицій – Raw Bar й устриці від 95 гривень, а також севіче із сібаса (325 грн).

У меню піц – «Маргарита» із сирною скоринкою (245 грн), «Сирна» з грушею та волоським горіхом (335 грн) і піца з в’яленим м’ясом (395 грн).

З меню:

Мінестроне на пармезановій скоринці – 145 грн

Дует гаспачо – 275 грн

Табуле із цвітної капусти – 135 грн

Брускета з ростбіфом і перцем – 225 грн

Спагеті з цукіні й артишоками – 225 грн

Равіолі з робіолою та шавлієвою олією – 270 грн

Курка качіаторе – 355 грн

Сібас з овочами – 475 грн

Кальцоне – 310 грн

Біла піца з чорним трюфелем – 485 грн

Тальятеле із крабом – 1150 грн

Тарт із ягодами й маскарпоне – 195 грн

Десерт «Павлова» – 225 грн

«Маргарита» (245 грн)

За винну карту відповідає сомельє Іван Саганов. Окрім класичних позицій, пропонують натуральні й органічні від постачальників goodwine, Roots, Sabotage Wine та Frank Wines. Також подають класичні коктейлі та міцні напої.