Редакція The Village Україна щомісяця висвітлює заклади, які починають роботу в Києві. Утім, іноді ми можемо пропустити окремі відкриття. Щоб виправитися, зібрали добірку вартих уваги закладів, які ми пропустили за першу половину й літо 2023 року. 

Раніше ми розповідали про відкриття липня, червня, травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року.

Китайка «Палички» біля «Олімпійської»

Де: вулиця Ділова, 16

Instagram

«Палички» – це китайка в подвір’ї на вулиці Діловій неподалік від НСК «Олімпійський». У підвальному приміщенні кілька столиків, у меню великий вибір китайських страв: від курки в кисло-солодкому соусі до китайського барбекю.

Піцерія «Бабак» на ВДНГ

Де: ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Instagram

«Бабак» – це піцерія в МАФі на території Виставкового центру, ліворуч від центрального входу. Піцу готують в дров’яній печі в неаполітанському стилі, у меню піца від 230 гривень, зокрема позиції з прошуто й печеною картоплею. 

Кафе Chin Gu біля Печерського ринку

Де: вулиця Панаса Мирного, 6

Instagram

Chin Gu – це кафе з азійськими стравами, яке відкрили навесні на вулиці Панаса Мирного на Печерську. У закладі пропонують корейські страви на зразок бібімпабу й пулькогі, а також позиції на зразок хрусткої курки в кисло-солодкому соусі й том яму. Також у закладі можна придбати з собою продукти на зразок моркви по-корейськи. 

Кав’ярня «Кіт і киця» на Воздвиженці

Де: вулиця Воздвиженська, 38

Instagram

«Кіт і киця» – це кав’ярня на вулиці Воздвиженській, яку відкрили в липні. Уранці й удень пропонують кавові напої й тарти, а ввечері – класичні коктейлі. 

Кав’ярня Navzayem Coffee на Шовковичній

Де: вулиця Шовковична, 36/7

Instagram

Navzayem Coffee – це кав’ярня на вулиці Шовковичній, яка нещодавно відзначила перші пів року роботи. Заклад працює неподалік із перетином з вулицею Академіка Богомольця. «Ми чекаємо на поціновувачів як фільтру, так й американо», – кажуть у кав’ярні. У меню кавові напої, матча й десерти, також тут продають рослини, свічки й листівки. 

Паб Game of Hops біля ВДНГ

Де: Голосіївський проспект, 132

Instagram

Game of Hops Craft Pub – це заклад із крафтовим пивом напроти Виставкового центру, який відкрили в лютому. Пропонують український крафт із 30 кранів, а також бургери й піту. Окрім того, пиво в пляшках можна взяти з собою. 

Ресторан грузинської кухні Gaga на Печерську

 

 

Де: вулиця Гусовського, 12/7

Facebook

Gaga – це мережа ресторанів грузинської кухні, новий заклад мережі відкрили в березні на вулиці Гусовського на Печерську. У меню традиційні страви грузинської кухні на зразок хачапурі й хінкалі, а також меню страв із мангалу. 

Обкладинка: Navzayem Coffee