The Village Україна підбиває підсумки листопада і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

Ресторани та кафе


«Тайский Привет»

Формат: ресторан тайської кухні

Де: Чеховський провулок, 2/48

Коли: 12:00-23:00

Facebook

«Тайский Привет» – це новий заклад Міші й Даші Кацуріних («Китайский Привет», «Вьетнамский Привет»). Для відкриття тайського ресторану засновники привезли з Таїланду автентичні рецепти, кухарів і декор з місцевих барахолок. Розташували місце на перетині вулиці Гончара з Чеховським провулком, за проєкт відповідала команда Balbek Bureau.

Forever Young

Формат: бістро

Де: вулиця Басейна, 5-Б

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Forever Young – це новий проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat). Заклад працює у форматі бістро: з невеликим меню, розділеним на ранкові та обідні пропозиції, а також із коктейлями з низьким вмістом алкоголю та натуральним вином.

Jacuzzi

Формат: кафе і бар

Де: вулиця Велика Житомирська, 25/2

Коли: 11:00-23:00 (з понеділка по четвер), 11:00-02:00 (п'ятниця), 10:00-02:00 (субота), 10:00-23:00 (неділя)

Instagram

Jacuzzi – це нове кафе власників «Косатки», яке відкрили у сусідньому приміщенні на Великій Житомирській. У меню – паста, лимонний тарт, а також коктейлі та вино. За інтер’єр відповідальне бюро Forma («Косатка», Zigzag). Наразі заклад працює у тестовому режимі.

«Практика»

Формат: ресторан

Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 3

Коли: 11:00-23:00 (понеділок, середа, четвер, п’ятниця, неділя), 09:00-23:00 (вівторок, субота)

Facebook

«Практика» – це ресторан на колишній локації Sam’s Steak House Prime біля Львівської площі. За кухню відповідає шеф-кухар Роберт Прядченко, який проходив стажування у ресторані скандинавської кухні KOKS на Фарерських островах. Інтер’єр – від Loft Buro Олега Волосовського (Tin Tin, Bar 22, CHI).

«Хачапурі та вино»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Московська, 8

Коли: 10:00-23:00

Facebook

«Хачапурі та вино» – мережевий ресторан грузинської кухні, який відкрили у колишній будівлі заводу «Арсенал» біля Kyiv Food Market. У меню – десять видів хачапурі та інші грузинські страви.

Don Mare

Формат: ресторан і рибний маркет

Де: проспект Героїв Сталінграду, 16-Б

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Don Mare – це оновлений ресторан і рибний маркет на Оболоні. Тут можна і придбати рибу з собою, і замовити страву на місці. Ще одна особливість – кейтен-дзусі, конвеєр суші, який працює у форматі японських ресторанів: ціну визначають за кольором тарілки, на якій рухаються суші.

La Calaca

Формат: ресторан

Де: Русанівська набережна, 12

Коли: 08:00-23:00 (з понеділка по п'ятницю), 10:00-23:00 (субота і неділя)

Facebook

La Calaca – це ресторан з мексиканською і техаською кухнями на Русанівській набережній. У меню, наприклад, тако, бурито та кесадильї. Офіційне відкриття відбудеться 30 листопада.

Vano Ivano

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Хмельницького, 32

Коли: 11:00-23:00 (з понеділка по п’ятницю), 11:00-02:00 (субота і неділя)

Facebook

Vano Ivano – це мережевий ресторан грузинської кухні, який почав роботу біля Опери на вулиці Хмельницького. У закладі на колишній локації Crazy Quentin пропонують традиційні грузинські страви. Формат сьомого ресторану мережі в Києві описують як «танцювальний».

Adriatic

Формат: ресторан

Де: вулиця Інститутська, 19

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Adriatic – це ресторан з балканською і середземноморською кухнями, який відкрили на колишній локації устричного бару Pacific Oysters & Wine на Липках. За кухню відповідає Далібор Міленкович. Окрім страв, пропонують чорногорське вино та сербську ракію.

Balmelli Casual Cafe

Формат: кафе

Де: вулиця Рогнідинська, 4-Б

Коли: 11:00-00:00

Facebook

Заклад Balmelli Casual Cafe біля Палацу спорту перезапустили, змінивши формат із «класичного ресторану на молодіжне кафе». У трьох залах пропонують каву, піцу за неаполітанською технологією і вино відповідно.

Rumors

Формат: ресторан

Де: вулиця Різницька, 2

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-05:00 (з п’ятниці по суботу)

Facebook

Rumors – це ресторан на вулиці Різницькій на Печерську. У меню – морепродукти, стейки та інші страви на відкритому вогні. Ще пропонують коктейлі, включно з безалкогольними.

Кав‘ярні і кондитерські


Rule

Формат: необістро і кав’ярня

Де: вулиця Антоновича, 44

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Rule – це заклад у ЖК Chicago Central House біля «Олімпійської», що поєднує формати кав’ярні та необістро. У першій половині дня тут пропонують спешелті-каву власного обсмажування, а після 18:00 – страви від шефа у форматі fine dining. Заклад почав роботу в тестовому режимі на початку місяця, а 23 листопада його відкрили з повним меню.

Reprisa Dance

Формат: кафе-кондитерська

Де: вулиця Хмельницького, 40/25

Коли: 09:00-19:00

Facebook

Reprisa Dance – це оновлене кафе-кондитерська Reprisa на вулиці Хмельницького. Тепер у закладі відкриті вітрини у форматі шоуруму та нове меню. У мережі, яка цьогоріч святкує 20 років, кажуть, що найближчим часом в оновленому форматі перезапустять решту закладів у Києві.

Krem

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Саксаганського, 37

Коли: 08:00-20:00

Instagram

Krem – це заклад із кавою та еклерами у шоурумі 482 Store на Саксаганського. Раніше на цій локацїі працювали кав’ярні «Розумна кава» та Kohana Kava. Серед особливостей Krem – можливість заздалегідь замовити каву через Telegram-канал.

Bobinna Coffee & Healthy Food

Формат: кафе

Де: вулиця Васильківська, 1

Коли: 08:00-20:00

Facebook

Bobinna – це кафе з кавовими напоями та healthy food у приміщенні «Довженко-Центру» на «Голосіївській». До кави пропонують боули та салати від постачальника «Зелений кит».

O.coffee

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Московська, 2

Коли: 09:00-20:00

Facebook

O.coffee – це кав’ярня в освітньому хабі «Освіторія» біля станції метро «Арсенальна». «Ми подбали про створення затишного місця для зустрічей, нових ідей і відпочинку, поєднавши це все за чашкою правильної та смачної кави», – кажуть у закладі. Окрім класичних кавових напоїв, пропонують лате з лаймом і м’ятою, а також какао, матчу і фреші.

«Бабка Бейкері»

Формат: кав’ярня-пекарня

Де: вулиця Велика Житомирська, 34

Коли: 09:00-21:00

Facebook

«Бабка Бейкері» – це кав’ярня-пекарня на Великій Житомирській, яка спеціалізується на традиційному єврейському десерті бабка. У пекарні готують бабки з п’ятьма різними смаками, зокрема із шоколадом, журавлино, орео та карамеллю.

Lightside Espresso Bar

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Драгоманова, 1-Е

Коли: 07:00-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)

Instagram

Lightside Espresso Bar – це кав’ярня на першому поверсі житлового будинку на Позняках. «У нас світла сторона: білі стіни, багато світла, а ще світле обсмажування. Це місце, де можна зайти на каву з десертом, попрацювати або почитати», – кажуть у закладі. Додають, що кав’ярня має кілька зал і працює з 07:00.

Sova Cafe

Формат: кав’ярня

Де: ЖК «Малахіт», вулиця Богданівська, 7-Г

Коли: 08:00-20:00 (з понеділка по п'ятницю), 09:00-29:00 (субота і неділя)

Instagram

Sova Cafe – це кав’ярня на першому поверсі житлового комплексу «Малахіт» на Солом’янці. Концепцію закладу визначають як «домашню кав’ярню». Окрім кавових напоїв, пропонують солодощі.

Vdoma Coffee

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Євгена Коновальця, 32-Б

Коли: 08:30-20:30 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)

Facebook

Vdoma Coffee – це кав’ярня у житловому будинку на Печерську. «Оскільки кав’ярня розташована у великому житловому комплексі, ми вирішили створити максимально домашню атмосферу. Хочемо зробити своєрідне ком’юніті, де всі будуть знати одне одного і щодня заходити до нас на приємну бесіду за горнятком кави та цікавими книжками», – розповідають у закладі. 

Бари


Lil Saigon Bar

Формат: кафе-бар

Де: вулиця Ломоносова, 44

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Lil Saigon Bar – це заклад із в’єтнамськими сендвічами бань мі та вином біля станції метро «Виставковий центр». Пропонують дванадцять видів вина і шість видів настоянок.

«Rock’n’Rольник Паб»

Формат: паб

Де: вулиця Княжий Затон, 21

Коли: 11:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-00:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

«Rock’n’Rольник Паб» – це перезапуск закладу Foodoo від власників «This Is Пивбар» на Осокорках. Заклад позиціонує себе як «народний пивний паб четвертої хвилі». В асортименті – 15 видів розливного пива, а також закуски і бургери.

А також


«Софра»

Формат: фастфуд

Де: вулиця Вербова, 24

Коли: 10:00-21:00

Facebook

«Софра» – це мережа закладів з кримськотатарською кухнею. У листопаді точку мережі біля станції метро «Почайна» перезапустили: тепер її позиціонують як фастфуд з кухнею кримських татар. У меню, наприклад, янтихи, чебуреки та солодкі янтихи з яблуками та корицею.

Duck, Please

Формат: заклад із китайською кухнею

Де: Smart Plaza Polytech, проспект Перемоги, 24

Коли: 11:00-22:00

Facebook

Duck, Please – це заклад із китайською кухнею, який спеціалізується на качці по-пекінськи. Другу точку мережі після ресторану на Володимирській відкрили в торговому центрі Smart Plaza Polytech на КПІ.

«Изюм»

Формат: заклад з узбецькою кухнею

Де: ТЦ «Метроград», Бессарабська площа, 1

Коли: 10:00-21:00 (з понеділка по суботу)

Facebook

«Изюм» – це точка з узбецькою кухнею у ТЦ «Метроград» під Бессарабською площею. У меню – шурпа, манти і плов. Раніше на цій локації працював заклад із уйгурською кухнею. Зверніть увагу, що «Изюм» не працює у неділю.

Обкладинка: Марго Дідіченко для The Village Україна

Фото: 1 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 2 – Євген Карєв для The Village Україна, 3 – Ярослав Друзюк для The Village Україна, 4 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 5 – «Хачапурі та вино», 6 – Don Mare, 7 – La Calaca, 8 – Vano Ivano, 9 – Adriatic, 10 – Balmelli Casual Cafe, 11 – Rumors, 12 – Тарас Яковлєв для Blackfield Coffee, 13 – Ярослав Друзюк для The Village Україна, 14 – Krem, 15 – Bobinna, 16 – O.coffee, 17 – «Бабка Бейкері», 18 – Тарас Яковлєв для Blackfield Coffee, 19 – Sova Cafe, 20 – Тарас Яковлєв для Blackfield Coffee, 21 – Lil Saigon Bar, 22 – «Rock’n’Rольник Паб», 23 – «Софра», 24 – Duck, Please, 25 – «Изюм»