The Village Україна підбиває підсумки жовтня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

Одеська кухня в «Любчику» на Бессарабці

Формат: ресторан одеської кухні

Де: Бессарабська площа, 7

Коли: 09:00-23:00

Facebook

«Любчик» на Бессарабці – це другий ресторан одеської кухні, який відкрили на колишній локації закладу «Бессарабія». Відкрили місце наступного дня після закриття «Бессарабії». У меню – традиційні страви одеської кухні, а також свіжі морепродукти. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Цілодобова шаурма у ZVD на «Площі Льва Толстого»

Формат: моноформат шаурми

Де: вулиця Велика Васильківська, 23-Б

Коли: цілодобово

Facebook

ZVD – моноформат шаурми від засновників спільноти G.R.U.P.P.I.R.O.V.K.A., який розпочав роботу у цілодобовому режимі поблизу станції метро «Площа Льва Толстого». У меню – вісім видів шаурми, а також коктейльна карта від бартендера Олексія Костенюка (S34). Інтер’єр від Слави Балбека облаштували за допомогою привезених із США елементів декору.  Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Вино та закуски у «Вино і люди» на Печерську

Формат: міське кафе

Де: вулиця Гусовського, 11/11

Коли: 10:00-23:00

Facebook

«Вино і люди» – міське кафе від засновниці ресторану Under Wonder Галини Фрунзе та Віоли Кім (Viola’s Bar, Pleasure Cafe). У закладі близько 50 видів вина. Також є боули, круасани, страви з м’яса та морепродуктів. На сніданок – круасани, сирники, тости і гуакамоле. Окрім того, це поки одне з небагатьох місць у Києві, де подають поке. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Каліфорнійські суші у Fish & Pussycat на Басейній

Формат: суші-бар

Де: вулиця Басейна, 5-Б

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Fish & Pussycat – новий суші-бар, у якому подають каліфорнійські суші. Також у меню боули, роли і татакі. На сніданок, який у вихідні тут триває до 15:00 – авокадо-тост із м’яким яйцем, едамаме з лососем і поке з кіноа, тунцем і лососем. Додають до сніданку фільтр-каву. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Стейки у ресторані Senator на Печерську

Формат: ресторан американської кухні

Де: вулиця Московська, 32/2

Коли: 10:00-23:00

Facebook

Senator – перезапуск ресторану в однойменному бізнес-центрі на Печерську. «Спеціалізація ресторану – класичні та альтернативні стейки, а також американська кухня без шаблонів, тобто без бургерів, картоплі фрі тощо», – розповідають у закладі. Серед іншого у меню ресторану одинадцять видів стейків. На вихідних у Senator влаштовують бранчі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Тайська кухня у Phi-Phi на Дмитрівській

Формат: ресторан тайської кухні

Де: вулиця Дмитрівська, 62/20

Коли: 07:30-23:00

Facebook

Phi-Phi – новий заклад із тайською кухнею на колишній локації закладу «Мама, я вдома» на Дмитрівській. «Наша концепція – friendly place, де можна відчути себе на острові десь у Таїланді та відпочити наповну», – розповідають у закладі. Особливість Phi-Phi – робота з 07:30. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Неаполітанська піца у Viva Oliva на Пушкінській

Формат: ресторан італійської кухні

Де: вулиця Пушкінська, 16

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Viva Oliva Napoletana – перезапуск ресторану італійської кухні на Пушкінській зі ставкою на кухню Неаполя. Відповідає за кухню неаполітанець Маріо Сіані. У меню – піца, паста, салати, а також супи. З 08:00 по 11:00 у Viva Oliva працює меню сніданків. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Чача і хачапурі у «Чачаварні» на Пушкінській

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Пушкінська, 1-3/5

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Чачаварня» – ресторан грузинської кухні із власним виробництвом чачі біля станції метро «Театральна». У меню класичні грузинські супи, а також хінкалі, шашлик, кубдарі та шоті. Особливістю є страви на вугіллі: баранина, свинина, риба та овочі гриль. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Прошуто і равлики у Prosciutteria на Позняках

Формат: прошутерія

Де: вулиця Драгоманова, 2-А

Коли: 11:00-22:00

Facebook

Prosciutteria Wine and Deli називають «першою українською прошутерією з локальними делікатесами». Це спільний проект резидентів фестивалю Ulichnaya Eda – Ham.Lo Project та Ulitka Bar. У меню м’ясні дошки, м’ясні та сирні сети, а також равлики та устриці. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Італійська кухня у Pepenero на Воскресенці

Формат: ресторан італійської кухні

Де: вулиця Воскресенська, 16-В

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Pepenero – сімейний ресторан італійської кухні у житловому комплексі «Паркові озера» на Воскресенці. У меню традиційні італійські страви на кшталт піци, пасти та ризото. Особливістю закладу є наявність дитячої кімнати, а також проведення заходів для дітей. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кафе з морозивом Monkey Nice Cream на бульварі Шевченка

Формат: кафе

Де: бульвар Шевченка, 26/4

Коли: 08:00-22:00

Facebook

Кафе з морозивом Monkey Nice Cream переїхало з Русанівки до станції метро «Університет». У новій точці на бульварі Тараса Шевченка також пропонують кріогенне морозиво власного виробництва, а ще каву і десерти.  Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Піца та пунш по 29 грн у барі «Розковбас» на Хрещатику

Формат: бар

Де: вулиця Хрещатик, 27

Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-02:00 (з п’ятницю по суботу)

Facebook

«Розковбас» – заклад із піцою, хот-догами і пивом у сегменті «все по 29 гривень», який відкрив «Білий налив» Дмитра Борисова. Розташували бар на Хрещатику поблизу ЦУМу. Окрім того, у «Розковбасі» регулярно влаштовують вечірки – не лише у п’ятницю та суботу, а й у четвер. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Пироги і наливки у Pirogъ Bar

Формат: бар

Де: вулиця Володимирська, 14/8

Коли: 10:00-00:00

Facebook

Pirogъ Bar – заклад із пирогами та наливками на Володимирській. У меню шість видів пиріжків – з яйцем і цибулею, телятиною в червоному вині, куркою фрикасе, рибою, грушею і яблуками та манго і м’ятою. Окрім того, у барі проводять кінопокази та ігри. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Точка доставки Veterano Pizza в «Олівці»

Формат: доставка

Де: телецентр «Олівець», вулиця Мельникова, 42

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Veterano Pizza – це піцерія, заснована ветеранами АТО. Після закладу біля майдану Незалежності компанія Леоніда Остальцева відкрила точку в хмарочосі «Олівець» між «Дорогожичами» і «Лук’янівкою». Тут можна взяти піцу з собою, а доставити звідси у межах Подільського району. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кафе у секс-шопі Cok на Рейтарській

Формат: кафе

Де: вулиця Рейтарська, 26/14

Коли: 11:00-21:00

Facebook

Cok – новий секс-шоп на Рейтарській. «Це перший стильний і не вульгарний секс-шоп в Україні», – кажуть у закладі. Також у просторі відкрили кафе: тут пропонують напої та солодощі. Зокрема, еспресо, американо, і лате, а ще брауні, «твікс» і шоколадні цукерки. У майбутньому планують ввести повноцінну кухню, подаватимуть соки і вино. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Фото: обкладинка – Анна Бобирєва для The Village Україна; 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 3 – «Вино і люди», 4 – Fish & Pussycat, 5 – Senator, 6 – Phi-Phi, 7 – Viva Oliva, 8 – «Чачаварня», 9 – Prosciutteria Wine and Deli, 10 – Pepenero, 11 – Monkey Nice Cream, 12 – «Розковбас», 13 – Pirogъ Bar, 14 – Veterano Pizza, 15 – Cok