«Любчик» – другий ресторан одеської кухні від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» у Києві. Відкрили заклад біля Бессарабського ринку – замість ресторану «Бессарабія». Офіційне відкриття закладу відбулося 9 жовтня.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

«Любчик» – це ресторан одеської кухні від ресторатора Дмитра Борисова. Перший «Любчик» у Києві з 2016 року працює на Воздвиженці – на колишній локації закладу Gastrorock. Другий «Любчик» також відкрили на місці іншого закладу, ресторану «Бессарабія» на Бессарабській площі. «В останній день роботи «Бессарабії» ми зачинили двері після 23:00, а наступного ранку відкрили тут «Любчик» – буквально за десять годин», – розповідає Марія Банько, PR-директорка «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова».

 «Любчик»

Де: м. Київ, Бессарабська площа, 7

Коли: 09:00-23:00

Телефон: 098 356 86 86

Facebook

За словами Банько, рішення закрити «Бессарабію» компанія ухвалила через те, що бессарабська кухня виявилася занадто нішевою для київської аудиторії. «Думаю, у цьому випадку ми випередили ринок на кілька років», – каже Банько. Утім, від експериментів з українською кухнею ресторани Борисова відмовлятися не збираються. Кажуть: нову українську кухню продовжують розвивати у «Канапі», а регіональні страви, зокрема, в одеському «Любчику».

Страви південно-східної України та морепродукти – у концепції «Любчика» чимало спільного мають з «Бессарабією». Та у новому закладі, як і на Воздвиженці, ставка саме на одеську кухню. До відкриття «Любчика» на Бессарабці меню оновили кількома новими позиціями, включно зі свинячими реберцями з печеними яблуками та олів’є з рапанами. Як і решта позицій, їхня ціна не перевищує кількох євро.

Локація

Заклад розташований на Бессарабській площі, обабіч Крутого узвозу. До «Бессарабії» на цьому місці працював ресторан шеф-кухаря Олексія Юсупова «Собака съела голубя». Усередині дві зали: у першій краєвид на Бессарабський ринок і відкритий сіфуд-бар, у другій – винна кімната.

Інтер’єр «Бессарабії» кардинально не змінювали. Змінили кілька декоративних рішень: картини на стінах, облаштування бару, а бессарабські килими поміняли на вінтажні радянські.

Кухня

За нові позиції у меню «Любчика» відповідає бренд-шеф «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» Віталій Іванюта. «Раніше бренд-шефом був Дмитро, він відповідав за рецептуру всіх страв. Але це складно робити за наявності 19 ресторанів. Тож зараз він залишається натхненником, ідеологом та розробником концепцій, а Віталій, своєю чергою, забезпечує ланку між ідеєю та реалізацією», – розповідають у компанії.

З меню

Чебуреки з м’ясом – 49 грн

Курячий бульйон із тельбухами та локшиною – 69 грн

Олів’є з язиком – 98 грн

Півципи з овочами – 149 грн

Шашлик зі свинячого ошийка – 139 ГРН

Пельмені – 98 грн

Запечена скумбрія – 118 грн

Камбала – 249 грн

Цаца – 49 грн

Вареники з вишнями – 99 грн

Яблучний штрудель із ванільним морозивом – 89 грн

Серед іншого у «Любчику» радять скуштувати вінегрет із тюлькою (79 грн). «Це досить легкий салат. Не ми, звісно, придумали подавати його з малосольною тюлькою – це звична одеська традиція», – розповідає PR-директорка «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» Банько. Вінегрет також подають з опеньками (79 грн). Окрім того, серед салатів олів’є з рапанами (98 грн) – нова позиція у меню.

Рапани у «Любчику» пропонують і як окрему страву: подають на сковорідці у сметанному соусі (168 грн за 200 г). В асортименті морепродуктів раки (348 грн за 500 г, 598 грн за 1 кг), мідії (98 грн за 500 г), а також риба – барабуля (99 грн за 100 г), ставрида (99 грн за 100 г) і смажені бички (128 грн за 200 г). Протягом першого тижня роботи закладу діє безлімітна пропозиція на окремі види морепродуктів – за 128 грн.

«Уха из петуха» (89 грн) – це традиційний одеський рецепт юшки на бульйоні з півня. До нього додають кілька видів чорноморської риби, подають страву в казанку. Із закусок до нього – цимес із білої квасолі (49 грн), тюлька на хлібі (49 грн) і форшмак (79 грн). «Замовити кілька видів закусок, розділити між компанією – це ж історія про традиційне одеське застілля», – каже Банько.

З нових м’ясних позицій у «Любчику» пропонують свинячі ребра із запеченими яблуками (169 грн), люля-кебаб із баранини (149 грн) і котлети з індички (99 грн), які подають із картопляним пюре.