The Village Україна розповідає про серіали, на які варто звернути увагу цього місяця.

«Вічна благодать»

Perpetual Grace, LTD

Трейлер серіалу «Вічна пам'ять»

Кривавий пастор

Джеймс хоче розбагатіти, пограбувавши літнього пастора. Але пастор виявляється не таким простим, як він думав. «Вічна благодать» – це серіал, у якому оскарівський лауреат сер Бен Кінгслі знущається з Джиммі Сімпсона зі «Світу Дикого Заходу». Відповідає за це шоуранер «Патріота» на Amazon.


Прем’єра: 2 червня

Канал: Epix

Сезон: 1-й

Шоуранер: Стів Конрад («Патріот»)

У ролях: Бен Кінгслі («Ганді»), Джиммі Сімпсон («Світ Дикого Заходу»), Джекі Вівер («Збірка промінців надії»), Луїс Гузман («Ночі в стилі бугі»)

«Носферату»

NOS4A2

Трейлер серіалу «Носферату»

Країна Різдва

Кожен день Різдво, тому сумувати – заборонено. Це правила вигаданого світу, який створив для себе (і викрадених ним дітей) психопат Чарлі Менкс. «Носферату» – телеадаптація роману Джо Хілла, сина Стівена Кінга. У головній ролі – зірка «Стартреку» Закарі Квінто.


Прем’єра: 2 червня

Канал: AMC

Сезон: 1-й

Шоуранер: Джеймі О’Брайєн («Бійтеся ходячих мерців»)

У ролях: Закарі Квінто («Стартрек»)

«Чорне дзеркало»

Black Mirror

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Чорне дзеркало»

«Скучили за мною?»

Цифрова сатира «Чорне дзеркало» випробувала формат інтерактивної розповіді історії у спеціальному випуску Bandernatch і повертається з повноцінним п’ятим сезоном. У нових епізодах Чарлі Брукер залучає виконавця ролі Моріарті в «Шерлоку» Ендрю Скотта, Сокола (і нового Капітана Америку) з «Месників» Ентоні Макі та співачку Майлі Сайрус. Як завжди із «Чорним дзеркалом», буде ефектно і трохи незручно.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 5 червня

Сезон: 5-й

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Чарлі Брукер («Чорне дзеркало»)

У ролях: Ендрю Скотт («Шерлок»), Ентоні Макі («Месники: Завершення»), Тофер Ґрейс («Чорний кланівець»)

«Розповідь служниці»

The Handmaid’s Tale

Трейлер третього сезону серіалу «Розповідь служниці»

«Пробачте, тітко Лідіє»

Недалеке майбутнє, людство намагається адаптуватися до кризи народжуваності. Заможні сім’ї наймають служниць із рідкісною властивістю продовжувати рід. Усе це – з благословення режиму з правими переконаннями. Телеадаптації однойменного роману Марґарет Етвуд вдалося стати першим серіалом сервісу Hulu, що отримав «Еммі» у драматичній категорії. Та цьогоріч серіал звільнить простір для інших проектів під час сезону нагороджень – випустять його занадто пізно для номінацій на «Еммі».


Прем’єра: 5 червня

Сезон: 3-й

Сервіс: Hulu

Шоуранер: Брюс Міллер («Сотня»)

У ролях: Елізабет Мосс («Божевільні»), Івонн Страховскі («Декстер»), Енн Дауд («Філадельфія»)

«Казки міста»

Tales of the City

Трейлер серіалу «Казки міста»

If you’re going to San Francisco

«Коли я вийшла з автобуса, то зловила себе на незвичній думці – що я приїхала додому», – каже героїня «Казок міста». Люди з різними смаками, поглядами на життя і сексуальними вподобаннями та місто, що їх об’єднує. «Казки міста» – це любовні листи Сан-Франциско у вигляді адаптації літературної серії, що писалася протягом сорока років. У головних ролях – триразова номінантка на «Оскар» Лора Лінні та обличчя сучасного руху ЛГБТ Еллен Пейдж.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 7 червня

Сезон: 1-й

Сервіс: Netflix

Шоуранерка: Лорен Мореллі («Помаранчевий – хіт сезону»)

У ролях: Еллен Пейдж («Люди Ікс»), Лора Лінні («Справжнє кохання»)

«Шоу шефа»

The Chef Show

Трейлер серіалу «Шоу шефа»

На кухні зі Залізною людиною та Людиною-павуком

Джон Фавро – режисер, який запустив кінематографічний всесвіт Marvel Studios, а цього року випустить нову версію «Короля лева» і перший серіал у серії «Зоряні війни». А ще кілька років тому Фавро зняв фільм «Шеф», у якому сам зіграв роль шеф-кухаря, який кидає роботу у дорогому лос-анджелеському ресторані, щоб відкрити точку з вуличною їжею. У новому кулінарному шоу, яке режисер робить разом із шефом Роєм Чоєм, буде тільки їжа – без метафор про стосунки самого Фавро з Голлівудом. Але Голлівуд певною мірою все ж буде: наприклад, за обідом до творців приєднаються актори «Месників» Роберт Дауні-молодший і Том Холланд, а ще, звичайно ж, патріарх кулінарної частини Netflix Девід Ченг.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 7 червня

Сезон: 1-й

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Джон Фавро («Залізна людина»)

«Велика маленька брехня»

Big Little Lies

Тизер другого сезону серіалу «Велика маленька брехня»

Тепер із Мерил Стріп

«Велика маленька брехня» повинна була закінчитися після першого сезону: спочатку шоу планували у форматі міні-серіалу. Утім, після восьми статуеток «Еммі» HBO не могли не продовжити історію тихого на перший погляд містечка Монтерей. Понад те, у продовженні візьме участь Мерил Стріп – триразова володарка «Оскара» зіграє матір персонажа Александра Скарсґорда. Замість режисера Жана-Марка Валле за другий сезон відповідає Андреа Арнольд, відома, зокрема, за серіалом «Очевидне».

Де дивитися: OLL.TVMegogo


Прем’єра: 9 червня

Сезон: 2-й

Канал: HBO

Шоуранер: Девід І. Келлі («Містер Мерседес»)

У ролях: Ніколь Кідман («Доґвіль»), Мерил Стріп («Адаптація»), Лора Дерн («Синій оксамиті»), Різ Візерспун («Дика»), Шейлін Вудлі («Дивергент»)

«Поза»

Pose

Тизер другого сезону серіалу «Поза»

Раян Мерфі повертається

«Ти повинен виходити на подіум так, ніби володієш усім», – кажуть у трейлері серіалу «Поза». Нова робота продюсера Раяна Мерфі, відповідального за «Американську історію злочинів» та «Американську історію жахів», присвячена амеиканській трансгендерній спільноті. Декорації – Нью-Йорк середини 80-х із Дональдом Трампом на тлі.


Прем’єра: 11 червня

Сезон: 2-й

Канал: FX

Творці: Раян Мерфі, Бред Фальчук («Американська історія злочинів»)

У ролях: Еван Пітерс («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»), Кейт Мера («Картковий будинок»), Біллі Портер, Індія Мур, Ем-Джей Родрігес

«Баскетс»

Baskets

Тизер четвертого сезону серіалу «Баскетс»

Клоунада

Мрія Чипа Баскетса – стати професійним клоуном. Але здобути освіту в престижній паризькій академії йому не вдається, тому він повертається додому і розважає публіку між виступами на родео. «Баскетс» – це спільний проект комедійного актора Зака Галіфіанакіса та коміка Луї Сі Кея, який зірка «Похмілля» продовжує самостійно після звинувачень Луї у сексуальному харасменті.


Прем’єра: 13 червня

Сезон: 4-й

Канал: FX

Творці: Зак Галіфіанакіс («Похмілля»), Джонатан Крайзел («Портляндія»)

У ролях: Зак Галіфіанакіс («Похмілля»)

«Занадто старий, щоб померти молодим»

Too Old To Die Young

Трейлер серіалу «Занадто старий, щоб померти молодим»

Перший серіал автора «Драйва»

«Занадто старий, щоб померти молодим» – це перший серіал режисера «Драйву» та «Неонового демона» Ніколаса Віндінга Рефна. Фірмову жорстокість і кислотність кольорів у серіалі для Amazon Prime данський візіонер передаватиме через образ Майлза Теллера, якого ви можете пам’ятатати за «Одержимістю» Дем’єна Шазелла.

Де дивитися: Amazon


Прем’єра: 14 червня

Сезон: 1-й

Сервіс: Amazon

Шоуранери: Ніколас Віндінг Рефн («Драйв»), Ед Брубейкер («Світ Дикого Заходу»)

У ролях: Майлз Теллер («Одержимість»), Джена Малоун («Неоновий демон»)

«Джессіка Джонс»

Jessica Jones

Тизер третього сезону серіалу «Джессіка Джонс»

Тричі в одну річку

Після неоднозначної реакції на «Захисників» легко забути про те, що перший сезон «Джессіки Джонс» був чи не найбільш успішним серіалом Marvel на Netflix. Перший серіал за ліцензією видавництва коміксів із жінкою у головній ролі, він несподівано сміливо говорив на складні теми на кшталт сексуального насильства. Третій сезон – не просто закінчення приватної детективки Джессіки Джонс, а й останній серіал Marvel на Netflix. Тепер Disney випускатиме адаптації коміксів у форматі серіалів на власному стримінговому сервісі Disney+.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 14 червня

Сезон: 3-й

Сервіс: Netflix

Творець: Мелісса Розенберґ («Декстер»)

У ролях: Крістен Ріттер («Пуститися берега»), Рейчел Тейлор («Анатомія Ґрейс»)

«Місто на пагорбі»

City on a Hill

Тизер серіалу «Місто на пагорбі»

Антикорупційне бюро

Прогниле корупцією місто і двоє хороших копів, які намагаються вивернути систему навиворіт. «Місто на пагорбі» – це історія успіху Бостона як міста, якому вдалося суттєво знизити вплив кримінальних угруповань і корупції. Оригінальну ідею проекту винайшов почесний містянин Бостона Бен Аффлек, у головній ролі ж – Кевін Бейкон, який тривалий час тримався осторонь телебачення, але хоче закріпити успіх «Я люблю Діка» цим серіалом.


Прем’єра: 16 червня

Сезон: 1-й

Канал: Showtime

Творець: Чак Маклейн

У ролях: Кевін Бейкон («Ті, що сплять»), Олдіс Ходж («Просто з Комптона»)

«Ейфорія»

Euphoria

Тизер серіалу «Ейфорія»

Підліткові проблеми

Любов, дружба, наркотики, секс, соцмережі та інші невід’ємні складники життя підлітків. «Ейфорія» – це перший продюсерський серіал на телебаченні хіп-хоп-магната Дрейка. У головній ролі – зірка Disney і нова Мері-Джейн із «Людини-павука» Зендая.

Де дивитися: OLL.TVMegogo


Прем’єра: 16 червня

Сезон: 1-й

Канал: HBO

Творець: Сем Левінсон («Держава вбивць»)

У ролях: Зендая («Людина-павук: Повернення додому»), Сторм Рід («Складки часу»)

«Єллоустоун»

Yellowstone

Трейлер другого сезону серіалу «Єллоустоун»

Вестерн від автора «Сікаріо»

Герой із непростим минулим і складні обставини, які змушують його знову бруднити руки. Як і попередні фільми номінанта на «Оскар» Тейлора Шерідана («Сікаріо», «Будь-якою ціною», «Вітряна річка»), «Єллоустоун» працює за принципом класичного вестерну. Своєю чергою, формат серіалу може дати сценаристу більше простору для маневру. У головній ролі – оскарівський лауреат Кевін Костнер.


Прем’єра: 19 червня

Сезон: 2-й

Канал: Paramount Network

Творець: Тейлор Шерідан («Будь-якою ціною»)

У ролях: Кевін Костнер («Охоронець»), Келлі Райлі («Шерлок Холмс»)

«Пітьма»

Dark

Трейлер другого сезону серіалу «Пітьма»

Німецькі жахи

«Апокаліпсис невідворотний», – кажуть у тизері другого сезону серіалу «Пітьма». Це продовження першого німецькомовного шоу на Netflix, що поєднує подорожі в часі, елементи горору та сюжетну основу, яка нагадує «Залишених» Деймона Лінделофа.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 21 червня

Сезон: 2-й

Канал: Netflix

Творці: Баран бо Одар, Янт’є Фрізе

«Легіон»

Legion

Трейлер третього сезону серіалу «Легіон»

Ім’я йому легіон

Перший сезон «Легіону» багато в чому був аномалією. Серіал у всесвіті «Людей Ікс» настільки далеко відійшов від коміксового першоджерела і прийнятих на телебаченні норм, що ніби й не намагався сподобатися широкій аудиторії. Творець телевізійної адаптації «Фарґо» Ной Хоулі грався із жанрами, візуальними стилями і глядачами загалом – у певний момент він вмикав естетику німих фільмів, танцювальні номери з Боллівуду і музичні кліпи від Хіро Мураї. Точно на користь це пішло двом головним зіркам серіалу – Ден Стівенс та Обрі Плаза досі так на екрані не розкривалися. Від третього сезону варто чекати закінчення історії сина Професора Ікс.


Прем’єра: 24 червня

Канал: FX

Сезон: 3-й

Шоуранер: Ной Хоулі («Фарґо»)

У ролях: Ден Стівенс («Красуня та чудовисько»), Обрі Плаза («Парки та зони відпочинку»), Джемейн Клемент («Що ми робимо у тіні»)

«Роки»

Years and Years

Трейлер серіалу «Роки»

Прем’єр-міністерка

Вівієн Рук – бізнесвумен, яка раптово підкорює політичну систему Великої Британії. Нову лідерку держави люблять за те, що вона не боїться казати те, чого звичайні політики соромляться. «Роки» показує, як популізм впливає на державу і одну родину з Манчестера загалом – протягом 15 років. Відповідає за серіал творець оновленого «Доктора Хто» Рассел Т. Девіс.

Де дивитися: OLL.TVMegogo


Прем’єра: 24 червня

Канал: HBO

Сезон: 1-й

Шоуранер: Рассел Т. Девіс («Доктор Хто»)

У ролях: Емма Томпсон («Справжнє кохання»), Рорі Кіннір («Чорне дзеркало»)

«Найгучніший голос»

The Loudest Voice

Трейлер серіалу «Найгучніший голос»

Сексуальні домагання

Роджер Ейлз – колишній керівник американського телеканалу Fox News, персонального інструменту пропаганди медіамагната Руперта Мердока, який втратив посаду через обвинувачення у сексуальних домаганнях. «Найгучішний голос» – це адаптація однойменної книги Ґебріела Шермана про шлях Ейлза до влади і його падіння. Відповідає за адаптацію режисер оскароносного фільму «У центрі уваги» Том Маккарті. Для виконання головної ролі зірка «Гладіатора» Рассел Кроу суттєво набрав вагу.


Прем’єра: 30 червня

Канал: Showtime

Сезон: 1-й

Шоуранер: Том Маккарті («У центрі уваги»)

У ролях: Рассел Кроу («Гладіатор»), Наомі Воттс («Твін Пікс: Повернення»), Сієнна Міллер («Американський снайпер»)

Обкладинка: HBO