The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, розповідаючи про найкращі нові серіали 2017-го. Серіали розміщені у хронологічній послідовності – за порядком виходу в ефір.

«Легіон»

Legion

Фрагмент серіалу «Легіон»
Фрагмент серіалу «Легіон»

Серіал від творця «Фарґо» у всесвіті «Людей Ікс»

Психіатр із прізвищем Кіссінджер вбиває головному герою в голову, що він шизофренік. У тебе не прокляття, а дар, кажуть героєві у місцевій версії Маєтку Ікс. Хто з них має рацію – це і намагається встановити персонаж Дена Стівенса. «Легіон» є адаптацією коміксу про «Людей Ікс» від Ноя Хоулі. Він почергово вмикає психологічний трилер, горор і романтичну комедію, тож у західній пресі серіал відмовляються класифікувати за жанром, називаючи його «фільмом про мутантів від Веса Андерсона». Усе це змішується з екшн-сценами і танцями з Боллівуду. Та головне інше: розповідаючи про мутантів, насправді «Легіон» говорить не про людей із надзвичайними здібностями, а про толерантність.


Канал: FX

Творець: Ной Хоулі («Фарґо»)

У ролях: Ден Стівенс («Красуня і чудовисько»), Обрі Плаза («Парки і зони відпочинку»), Рейчел Келлер («Фарґо»)

«Велика маленька брехня»

Big Little Lies

Трейлер міні-серіалу «Велика маленька брехня»

Ніколь Кідман, Різ Візерспун і Лора Дерн виконують ролі молодих мам

Екранізація бестселера The New York Times Ліен Моріарті про кілька на перший погляд щасливих родин – давня мрія акторки Різ Візерспун. Урешті-решт її продюсерській компанії вдалося залучити режисера «Далласького клубу покупців» Жана-Марка Валле та зірок штибу Ніколь Кідман і Лори Дерн. Успіх серіалу, закріплений вісьмома преміями «Еммі», виявився настільки серйозним, а меседж про насильство у родині настільки сильним, що закінчену історію вирішили продовжити на другий сезон.


Канал: HBO

Творці: Девід І. Келлі («Містер Мерседес»)

У ролях: Різ Візерспун («Білявка у законі»), Ніколь Кідман («Години»), Шейлін Вудлі («Нащадки»), Лора Дерн («Парк Юрського періоду»)

«Ворожнеча: Бетт і Джоан»

Feud: Bette and Joan

Тизер серіалу «Ворожнеча: Бетт і Джоан»

Голлівудські протистояння у серіалі від автора «Американської історії жахів»

«Ворожнеча» – новий серіал Раяна Мерфі, у якому він продовжує застосовувати свій улюблений прийом – псевдодокументалізм. Ворожнеча у серіалі спалахує між двома оскароносними акторками середини XX століття – Бетт Девіс і Джоан Кроуфорд. Їх ролі виконують володарки «Оскарів» Сьюзан Серендон і Джессіка Ленґ. Розбороняє суперниць Альфред Моліна. У другому сезоні антології Мерфі розповідатиме про стосунки принца Чарльза та принцеси Діани.


Канал: FX

Творець: Раян Мерфі («Американська історія злочинів»)

У ролях: Сьюзан Серендон («Тельма і Луїза»), Джессіка Ленґ («Блакитне небо»), Стенлі Туччі («Диявол носить Prada»), Альфред Моліна («Людина-павук 2»)

«Оповідь служниці»

The Handmaid’s Tale

Трейлер серіалу «Оповідь служниці»

Масове безпліддя і статева нерівність в екранізації Марґарет Етвуд

Найкращий драматичний серіал сезону за версією премії «Еммі». Бестселер Марґарет Етвуд уже намагалися екранізувати 30 років тому. Та значно краще орвеллівські мотиви першоджерела спрацювали у форматі серіалу: проблеми правої ідеології і прав жінок нині актуальні навіть більше. Ще один козир нової адаптації – Елізабет Мосс із Mad Men у головній ролі.


Сервіс: Hulu

Творець: Брюс Міллер («Американська історія злочинів»)

У ролях: Елізабет Мосс («Божевільні»), Івонн Страховскі («Декстер»), Енн Дауд («Залишені»)

«Я люблю Діка»

I Love Dick

Трейлер серіалу «Я люблю Діка»

Секс і шлюб у серіалі від творця «Очевидного»

Джилл Соловей змінила американське телебачення серіалом «Очевидне». Він не лише подарував кілька золотих статуеток акторові Джеффрі Тембору, а й деконструював звичну формулу сімейних комедій. Співпрацю з сервісом Amazon Prime Соловей продовжує екранізацією книги про стосунки чоловіків і жінок. Це розвідка у гендерні стереотипи: чому потяг жінок до чоловіків сприймається зовсім інакше, ніж потяг чоловіків до жінок. Актор Кевін Бейкон отримав за свою роль номінацію на «Золотий глобус», але ще більшої уваги варта акторка першого плану Кетрін Хан. Це той випадок, коли зірка комедій розкривається по-новому в драматичній ролі.


Сервіс: Amazon Prime

Творець: Джилл Соловей («Очевидне»)

У ролях: Кетрін Хан («Полуденна насолода»), Кевін Бейкон («Вільні»), Ґріффін Данн («Американський перевертень у Лондоні»)

«Б.Л.И.С.К.»

G.L.O.W.

Трейлер серіалу «Б.Л.И.С.К.»

Жіночий реслінг в епоху «холодної війни»

Творці «Помаранчевий – хіт сезону» запустили ще один серіал про специфічний колектив жінок на Netflix. Цього разу – про жіночий реслінг у 80-х роках ХХ століття. Головну роль у серіалі виконує Елісон Брі. На ринг її виставляє комік Марк Мерон.


Сервіс: Netflix

Творці: Карлі Менш («Помаранчевий – хіт сезону»), Ліз Флехайв («Батьківщина»)

У ролях: Елісон Брі («Спільнота»), Марк Мерон («Луї»), Бетті Ґілпін («Медсестра Джекі»)

«Двійка»

The Deuce

Трейлер серіалу «Двійка»

Зародження порно як індустрії від автора «Прослуховування»

Творець культового серіалу «Прослуховування» Девід Саймон повернувся на HBO з новим масштабним проектом. «Двійка» – той випадок, коли шоу на кабельному телебаченні можна порівнювати з літературним жанром роману. Детальне змалювання епохи – Нью-Йорк 70-х під час зародження порно-індустрії. Окрім того, це повернення до гри акторів Меґґі Джилленхол і Джеймса Франко – останньому довірили ролі двох близнюків і режисуру кількох епізодів. Та найкращими у сезоні виявилися серії Мішель Макларен: відповідальна за «Гру престолів» і «Світ Дикого Заходу» режисерка підтверджує статус одного з найкращих фахівців на телебаченні.


Канал: HBO

Творці: Девід Саймон, Джордж Пелеканос («Прослуховування»)

У ролях: Джеймс Франко («Людина-павук 2»), Меґґі Джилленхол («Донні Дарко»), Зої Казан («Рубі Спаркс»)

«Мисливець на розум»

Mindhunter

Трейлер серіалу «Мисливець на розум»

Автор «Семи» – із серіалом про дослідження поведінки серійних убивць

Перший за три роки проект Девіда Фінчера. Творець «Бійцівського клубу» свого часу змусив сприймати Netflix усерйоз із релізом «Карткового будинку». На сервіс режисер повертається із серіалом про спеціальний підрозділ ФБР, який започатковує науковий підхід у сучасній криміналістиці. У певний момент головні герої навіть винаходять термін «серійний убивця».


Сервіс: Netflix

Творці: Девід Фінчер («Соціальна мережа»), Джо Пенхолл («Дорога»)

У ролях: Джонатан Ґрофф («Звичайне серце»), Холт Маккаллані («Ліга справедливості»)

«Забуті богом»

Godless

Трейлер серіалу «Забуті богом»

Вестерн від творця «Одинадцяти друзів Оушена»

«Забуті богом» – перший міні-серіал Netflix і перший серіал сервісу про Дикий Захід. Також це один із головних проектів компанії цієї осені. Створений Скоттом Френком спільно зі Стівеном Содерберґом, вестерн розповідає про двох друзів і зраду. Персонаж у виконанні Джеффа Деніелса вистежує молодшого товариша, який вирішив залишити його ватагу. Зустріч заклятих друзів відбувається у селищі, у якому мешкають виключно жінки. У міні-серіалу всього сім епізодів, але певні з них тривають понад годину.

Сервіс: Netflix

Творці: Скотт Френк («Лоґан»), Стівен Содерберґ («Одинадцять друзів Оушена»)

У ролях: Джефф Деніелс («Ньюзрум»), Джек О’Коннелл («Незламний»), Мішель Докері («Аббатство Даунтон»), Скут Макнері («Френк»)

«Дивовижна місіс Майзель»

The Marvelous Mrs. Maisel

Трейлер серіалу «Дивовижна місіс Майзель»

Прогресивна ретро-комедія

Емі Шерман-Палладіно свого часу створила серіал «Дівчата Ґілмор». Фірмовий стиль із акцентом на персонажів-жінок і соркінівськими діалогами вона хоче відтворити у новому проекті. «Дивовижна місіс Майзель» – історія про домогосподарку у Нью-Йорку 60-х, яка вирішує розпочати кар’єру стендап-коміка. У головній ролі – Рейчел Броснахен, яку ви можете пам’ятати за «Картковим будинком».

Сервіс: Amazon Prime

Творець: Емі Шерман-Палладіно («Дівчата Ґілмор»)

У ролях: Рейчел Броснахен («Картковий будинок»), Алекс Борстайн («Ґріффіни»)