Нові фільми у серіях «Зоряні війни», «Месники» та «Історія іграшок», а також нові «Король лев», «Аладдін» та «Холодне серце» – The Village Україна розповідає про найбільш очікувані фільми 2019 року.

«Скло»

Glass

Трейлер фільму «Скло»

Несподіваний фінал

У 2000 році Disney радили режисеру М. Найту Ш’ямалану не подавати «Невразливого» із Брюсом Віллісом і Сем’юелом Л. Джексоном як фільм про супергероя. Майже двадцять років потому автор «Шостого відчуття» завершить трилогію про складних людей із суперздібностями за всіма правилами супергеройського кіно – головного жанру сучасних блокбастерів. Ш’ямалан за новою модою збирає кінематографічний всесвіт, у якому до Вілліса і Джексона приєднуються персонажі Джеймса Макавоя зі «Спліту».


Прем’єра в Україні: 17 січня

Режисер: М. Найт Ш’ямалан («Шосте відчуття»)

У ролях: Джеймс Макавой («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»), Брюс Вілліс («Міцний горішок»)

«Крід ІІ: Спадок Роккі Бальбоа»

Creed II

Трейлер фільму «Крід ІІ»

Реванш

«Крід» перезапустив серію фільмів про боксера Роккі Бальбоа, зробивши її головним героєм не персонажа Сильвестра Сталоуна, а сина його друга Аполло Кріда. У спінофі традиційну схему стрічок про бокс підсилили завдяки свіжому погляду режисера Раяна Куґлера та виконавця головної ролі Майкла Б. Джордана, які після цього зробили культурним феноменом «Чорну пантеру» Marvel Studios. Під керівництвом нового режисера сиквел ще більше інтегрували в класичну міфологію Роккі – тепер Адоніс зустрінеться на рингу із сином убивці свого батька, Івана Драґо у виконанні Дольфа Лундґрена.


Прем’єра в Україні: 24 січня

Режисер: Стівен Кейпл-молодший («Земля»)

У ролях: Майкл Б. Джордан («Чорна пантера»), Сильвестр Сталоун («Роккі»), Тесса Томпсон («Тор: Раґнарок»), Дольф Лундґрен («Універсальний солдат»)

«LEGO Фільм 2»

LEGO Movie 2: The Second Part

Трейлер фільму «LEGO Фільм 2»

Обраний врятує світ

Екранізація конструктора LEGO – п’ять років тому анонс «LEGO Фільму» викликав суперечливі реакції. Утім, режисери Філ Лорд і Кріс Міллер довели – мало хто в Голлівуді вміє краще перетворювати комерційні проекти на успішні креативні експерименти за авторів «Мачо і ботана». Із деталей конструктора режисери зібрали не лише постмодерністське висловлювання про сучасну поп-культуру, а й зворушливу історію про стосунки батька та сина. У сиквелі герою Еммету, який в оригіналі говорить голосом Кріса Претта, доведеться зупинити космічних прибульців – LEGO Duplo.


Прем’єра в Україні: 7 лютого

Режисери: Майк Мітчелл («Тролі»), Тріша Ґам

«Аліта: Бойовий ангел»

Alita: Battle Angel

Трейлер фільму «Аліта: Бойовий ангел»

Великі очі

«Аліта» – екранізація популярної манги про кіборга, яка втратила пам’ять. Це давній проект мрії автора «Аватара» Джеймса Кемерона, який зрештою зняв інший культовий жанровий режисер Роберт Родрігес. У ролях другого плану – оскарівські лауреати Крістоф Вальц і Махершала Алі.


Прем’єра в Україні: 14 лютого

Режисер: Роберт Родрігес («Від заходу до сходу»)

У ролях: Дженніфер Коннеллі («Ігри розуму»), Крістоф Вальц («Безславні виродки»), Мішель Родрігес («Форсаж»), Махершала Алі («Місячне сяйво»)

«Як приборкати дракона 3: Прихований світ»

How To Train Your Dragon: The Hidden World

Трейлер фільму «Як приборкати дракона 3: Прихований світ»

Гра престолів

Якби не дев’ятий епізод «Зоряних війн», третій «Як приборкати дракона» можна було б назвати найбільш очікуваним закінченням трилогії у 2019 році. У третій частині Гикавка повинен буде не лише зберегти мир між вікінгами та драконами, а й відвідати таємничий новий світ.


Прем’єра в Україні: 21 лютого

Режисер: Дін Деблуа («Як приборкати дракона»)

«Майбутній король»

The Kid Who Would Be King

Трейлер фільму «Майбутній король»

Король Артур

Джо Корніш співпрацював із Едґаром Райтом («Зомбі на ім’я Шон»), а в 2011 році випустив фільм «Атака на район», завдяки якому Джон Бойєґа став зіркою «Зоряних війн», а Джоді Вітакер – Доктором Хто. «Майбутній король» – ще одна стрічка, у якому підлітки повинні об’єднатися для того, щоб відбити напад ззовні. Але цього разу – не інопланетян, а загрози із середньовіччя. У головній ролі – син Енді Серкіса, виконавця ролі Ґолума та Кінг-Конга.


Прем’єра в Україні: 14 березня

Режисер: Джо Корніш («Атака на район»)

У ролях: Ребекка Ферґюсон («Місія неможлива: Фолаут»), Патрік Стюарт («Лоґан»)

«Капітан Марвел»

Captain Marvel

Трейлер фільму «Капітан Марвел»

Найсильніший персонаж Marvel

Коли Нік Ф’юрі «розчинявся» у сцені після титрів «Війни нескінченності», він звернувся по допомогу до найбільш могутнього супергероя у всесвіті Marvel. Чому ми до цього не знали про Капітана Марвел? Історію становлення (та втаємничення) персонажа Брі Ларсон розповість окремий фільм – перша стрічка Marvel Studios про жінку-супергероїню. Ще одна особливість – за хронологією події на Землі відбуватимуться в 90-ті, тому «Капітана Марвел» знімають з любов’ю до «Термінатора» та «Найкращого стрільця». Ф’юрі у виконанні Сем’юела Л. Джексона, своєю чергою, «омолодять» за допомогою цифрових технологій на 25 років.


Прем’єра в Україні: 7 березня

Режисери: Анна Боден, Раян Флек («Напів-Нельсон»)

У ролях: Брі Ларсон («Кімната»), Джуд Ло («Молодий папа»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»), Бен Мендельсон («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»)

«Дамбо»

Dumbo

Трейлер фільму «Дамбо»

Слон у кімнаті

Продовження серії кіноадаптацій, якими Disney оновлює золотий фонд анімації. Оригінальний мультфільм 1941 року про циркове слоненя для студії перезнімає Тім Бертон. Для цього автор «Едварда Рук-ножиць» залучає Майкла Кітона та Денні ДеВіто, з якими працював над першими фільмами про Бетмена, а також Коліна Фаррелла та Єву Ґрін.


Прем’єра в Україні: 28 березня

Режисер: Тім Бертон («Едвард Руки-ножиці»)

У ролях: Майкл Кітон («Бердмен»), Денні ДеВіто («Бетмен повертається»), Єва Ґрін («300 спартанців»), Колін Фаррелл («Лобстер»)

«Шазам!»

Shazam!

Трейлер фільму «Шазам!»

Тільки скажи слово

«Шазам!» – єдиний фільм у кіновсесвіті DC Comics, який вийде у 2019 році. Це історія про хлопчика, який за допомогою чарівного слова може перетворюватися на дорослого супергероя. Використати цей прийом хочуть для того, аби зробити найближчий до комедії фільм у серії про Бетмена та Супермена.


Прем’єра в Україні: 4 квітня

Режисер: Девід Ф. Сендберґ («Анабель: Створення»)

У ролях: Закарі Лівай («Дивовижна місіс Мейзел»), Марк Стронґ («Шерлок Холмс»)

«Хеллбой»

Hellboy

Трейлер фільму «Хеллбой»

Дитя пекла

«Хеллбой» – це перезапуск екранізації популярного коміксу, якою займався оскарівський лауреат Гільєрмо дель Торо. Замість Рона Перлмана роль напівлюдини, напівдемона (і вкорочені роги) приміряє зірка «Дивних див» Девід Харбор. Головну негативну героїню у фільмі зіграє Мілла Йовович.


Прем’єра в Україні: 11 квітня

Режисер: Нік Маршалл («Гра престолів»)

У ролях: Девід Харбор («Дивні дива»), Мілла Йовович («Оселя зла»), Іан Макшейн («Пірати Карибського моря: На дивних берегах»)

«Месники: Завершення»

The Avengers: Endgame

Трейлер фільму «Месники: Завершення»

Кінець

Після того як Танос знищив половину живих істот у всесвіті одним рухом, оригінальна команда «Месників» – Залізна людина, Капітан Америка, Халк, Тор, Чорна вдова і Соколине око – повинні спробувати все виправити. Для головних зірок Marvel Studios цей фільм, найімовірніше, стане останньою появою у костюмах супергероїв. Саме час підготувати нове покоління, яке може підсилити не лише Капітан Марвел, а й персонажі Marvel, які раніше належали студії Fox – наприклад, Люди Ікс та Фантастична четвірка.


Прем’єра в Україні: 25 квітня

Режисери: Ентоні Руссо, Джо Руссо («Месники: Війна нескінченності»)

У ролях: Роберт Дауні-молодший («Залізна людина»), Кріс Еванс («Капітан Америка»), Скарлетт Йоханссон («Капітан Америка: Зимовий солдат»), Марк Раффало («У центрі уваги»)

«Покемон Детектив Пікачу»

Pokemon Detective Pikachu

Трейлер фільму «Детектив Пікачу»

Я вибираю тебе

Так, вони справді зняли фільм про Пікачу в ролі детектива і його справді озвучив Раян Рейнолдс. Голлівуд підозріло довго тримався осторонь культурного феномену Pokemon, і ця стрічка може відкрити для західного глядача цілий всесвіт.


Прем’єра в Україні: 9 травня

Режисер: Роб Леттерман («Монстри проти прибульців»)

«Джон Уік 3»

John Wick: Chapter 3

Трейлер фільму «Джон Уік 3»

Утретє в одну річку

Джон Вік продовжує жорстоко мстити. До третього фільму колишній постановник екшн-сцен «Матриці» Чад Стахельскі повинен звести до ідеалу видовищну брутальність Кіану Рівза, а можливий романтичний інтерес (чи загрозу) тому забезпечить Халлі Беррі.


Прем’єра в Україні: 16 травня

Режисер: Чад Стахельскі («Джон Вік»)

У ролях: Кіану Рівз («Матриця»), Іан Макшейн («Дедвуд»), Халлі Беррі («Жінка-кішка»)

«Аладдін»

Aladdin

Трейлер фільму «Аладдін»

Арабська ніч

Ще одна ревізія класики від Disney – цього разу «Аладдін» від режисера «Револьвера» Ґая Річі. Нову версію пригод Аладдіна відзначатиме залучення акторів із Близького Сходу, але її головною зіркою стане Вілл Сміт, який зіграє Джина. Подивитися на його кумедну зачіску можна тут.


Прем’єра в Україні: 23 травня

Режисер: Ґай Річі («Шерлок Холмс»)

У ролях: Вілл Сміт («Погані хлопці»)

«Ґодзілла ІІ: Король монстрів»

Godzilla: King of the Monsters

Трейлер фільму «Ґодзілла ІІ: Король монстрів»

Голий король

У сцені після титрів останнього фільму про Ґодзіллу анонсували зустріч японського монстра із трьома іншими велетенськими чудовиськами. Тримати кулачки за монстра у боротьбі з іншими монстрами – цю схему студія Legendary торік перевірила в «Конгу». Через «Короля монстрів», власне, глядачів підведуть до зустрічі Ґодзілли та Кінг-Конга на великому екрані у 2020 році.


Прем’єра в Україні: 30 травня

Режисер: Майкл Догерті («Крампус»)

У ролях: Міллі Боббі Браун («Дивні дива»), Саллі Хокінс («Форма води»), Кен Ватанабе («Початок»)

«Секрети домашніх тварин 2»

The Secret Life of Pets 2

Трейлер фільму «Секрети домашніх тварин 2»

Без нагляду

У першому мультфільмі «Секрети домашніх тварин» студія Illumination розкрила не всі секрети домашніх улюбленців. Що робить песик Макс та його друзі, коли господарі залишають дім – у продовженні мультфільму від творців «Нікчемного я».


Прем’єра в Україні: 30 травня

Режисер: Кріс Рено («Нікчемний я»)

«Люди Ікс: Темний Фенікс»

Dark Phoenix

Трейлер фільму «Люди Ікс: Темний Фенікс»

Гнів Санси Старк

«Темний фенікс», цілком можливо, стане останнім фільмом у чинній ітерації «Людей Ікс» із Дженніфер Лоренс, Майклом Фассбендером і Джеймсом Макавоєм у головних ролях. Насправді це пов’язано із невизначеністю навколо серії після придбання кінобізнесу Fox студією Disney. Але на екрані всесвіт мутантів готується зруйнувати Джессіка Честейн, яка спокушатиме молоду Джин Ґрей у виконанні Софі Тернер.


Прем’єра в Україні: 6 червня

Режисер: Саймон Кінберг («Люди Ікс: Перший клас»)

У ролях: Дженніфер Лоренс («Джой»), Майкл Фассбендер («12 років рабства»), Джеймс Макавой («Спліт»), Софі Тернер («Гра престолів»)

«Люди в чорному: Інтернешнл»

Men In Black: International

Трейлер фільму «Люди в чорному: Інтернешнл»

Міжнародні відносини

Люди в чорному повертаються, але без Вілла Сміта і Томмі Лі Джонса. У центрі уваги «Інтернешнл» – міжнародний відділ боротьби з інопланетянами, у якому найкращим агентом є агент Ейч у виконанні Кріса Хемсворта. Уже звично за «Тор: Раґнарок», компанію йому складе Тесса Томпсон.


Прем’єра в Україні: 13 червня

Режисер: Ф. Ґарі Ґрей («Форсаж 8»)

У ролях: Кріс Хемсворт («Месники»), Тесса Томпсон («Тор: Раґнарок»), Ліам Нісон («Банди Нью-Йорка»)

«Історія іграшок 4»

Toy Story 4

Трейлер фільму «Історія іграшок 4»

Це вам не іграшки

«Історія іграшок» зразково закінчила трилогію третьою частиною, яку номінували на «Оскар» не в анімаційній, а в головній номінації. Продовжити історію Вуді та Базза студія Pixar хоче, ввівши нових іграшкових персонажів – для нових поколінь дітей, які встигли вирости за майже чверть століття після прем’єри оригінального мультфільму.


Прем’єра в Україні: 20 червня

Режисер: Джош Кулі («Думками навиворіт»)

«Людина-павук: Далеко від дому»

Spider-Man: Far From Home

Тизер фільму «Людина-павук: Далеко від дому»

Людина-павук повертається

Про нові пригоди «Людини-павука» відомо багато чого: Пітер Паркер відвідає Європу, познайомиться з Ніком Ф’юрі та позмагається з таємничим Містеріо у виконанні Джейка Джилленхола. Що про фільм не відомо, то це, як він буде пов’язуватися з подіями основної хронології Marvel Studios – як ми пам’ятаємо, у фіналі «Війни нескінченності» Пітер став жертвою Таноса.


Прем’єра в Україні: 4 липня

Режисер: Джон Воттс («Людина-павук: Повернення додому»)

У ролях: Том Холланд («Людина-павук: Повернення додому»), Джейк Джилленхол («Зодіак»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»)

«Король лев»

The Lion King

Трейлер фільму «Король лев 4»

Сімба повертається

Режисер «Залізної людини» Джон Фавро придумав новий жанр майже покадрового перезнімання класичних мультфільмів Disney із «Книгою джунглів», а тепер взявся за історію про Сімбу. Оновлять «Короля лева» для нового покоління глядачів завдяки, без перебільшення, королівській акторській трупі – Сімбі свій голос подарував Дональд Ґловер, а Налу озвучила Бейонсе.


Прем’єра в Україні: 18 липня

Режисер: Джон Фавро («Залізна людина»)

«Нові мутанти»

The New Mutants

Трейлер фільму «Нові мутанти»

Мутувати по-новому

«Нові мутанти» є спробою подивитися на серію «Люди Ікс» з нового ракурсу – у жанрі горору. Одна річ лякати глядачів закинутими будинками і моторошними коридорами, зовсім інше – помістити у закритий простір підлітків із надзвичайними можливостями. До того ж можливостями, які вони ще не здатні повністю контролювати. Нове покоління обійдеться без допомоги Росомахи і Магнето – серед нових учнів Професора Ікс молоді зірки «Гри престолів», «Дивних див» і «Спліту».


Прем’єра в Україні: 1 серпня

Режисер: Джош Бун («Винні зірки»)

У ролях: Аня Тейлор-Джой («Спліт»), Мейсі Вільямс («Гра престолів»), Чарлі Хітон («Дивні дива»)

«Шпигуни під прикриттям»

Spies in Disguise

Трейлер фільму «Шпигуни під прикриттям»

Бердмен

Найкрутіший у світі шпигун раптом перетворюється на голуба. Понад те, це тільки допомагає йому виконувати спецзавдання. «Шпигуни під прикриттям» знімає студія Blue Sky, відома за «Льодовиковим періодом».


Прем’єра в Україні: 28 серпня

Режисери: Нік Бруно, Трой Квейн

«Воно 2»

It: Chapter Two

Воно повертається

Як знають усі шанувальники Стівена Кінґа, Пеннівайз повертається кожні 27 років. Після подій першої частини нової адаптації монстр спробує з’їсти вже не дітей, а дорослих у виконанні Джеймса Макавоя, Джессіки Честейн і Білла Хейдера.


Прем’єра в Україні: 5 вересня

Режисер: Енді Мускетті («Воно»)

У ролях: Білл Скарсґорд («Воно»), Джессіка Честейн («Прислуга»), Джеймс Макавой («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»)

«Джокер»

The Joker

Хоакін Фенікс у ролі Джокера

Роль Джокера вже зробила безсмертним Хіта Леджера, з різним успіхом за неї бралися Джек Ніколсон і Джаред Лето. Наступний у черзі – чи не найкращий актор свого покоління Хоакін Фенікс. У фільмі Тодда Філліпса покажуть те, як Джокер став Джокером і, можливо, звідки в нього ці шрами.


Прем’єра в Україні: 3 жовтня

Режисер: Тодд Філліпс («Похмілля у Вегасі»)

У ролях: Хоакін Фенікс («Вона»), Роберт Де Ніро («Хороші хлопці»)

«Термінатор»

Terminator

Новий «Термінатор» від режисера «Дедпула»

У нового перезапуску «Термінатора» ще немає офіційної назви. Зате є всі необхідні кадри: до культових ролей повернуться Арнольд Шварцнеггер і Лінда Хемілтон, а поставить фільм режисер «Дедпула» Тім Міллер.


Прем’єра в Україні: 31 жовтня

Режисер: Тім Міллер («Дедпул»)

У ролях: Арнольд Шварцнеггер («Командо»), Лінда Хемілтон («Пік Данте»), Макензі Девіс («Таллі»)

«Кінгсман 3»

Kingsman 3

Без Еґґзі

Про третю частину шпигунського бойовика «Кінгсман» напевно відома тільки дата релізу, а також те, що цього разу обійдеться без виконавця головної ролі у двох попередніх фільмах Тарона Еджертона. Раніше режисер Меттью Вон зауважував, що йому було б цікаво розповісти про становлення «Секретної служби» Її Величності на початку ХХ століття.


Прем’єра в Україні: 14 листопада

Режисер: Меттью Вон («Люди Ікс: Перший клас»)

«Холодне серце 2»

Frozen 2

Тизер фільму «Холодне серце 2»

Відпусти

Ельза, Анна та, звичайно, Олаф повернуться в сиквелі улюбленого мультфільму вашої молодшої сестри.


Прем’єра в Україні: 21 листопада

Режисери: Кріс Бак, Дженніфер Лі («Холодне серце»)

«Рембо 5: Остання кров»

Rambo 5: The Last Blood

Останній фільм Рембо

Перший фільм про Рембо мав підзаголовок «Перша кров», закриє ж Сильвестр Сталоун історію солдата фільмом «Остання кров». Як режисер за стрічку відповідає фахівець, який кілька років тому повернув до жанру бойовика Мела Ґібсона.


Прем’єра в Україні: 21 листопада

Режисер: Адріан Ґрюнберґ («Веселі канікули»)

У ролях: Сильвестр Сталоун («Роккі»)

«Зоряні війни: Епізод IX»

Star Wars: Episode IX

Кінець трилогії

Чи перетягне Кайло Рен на темний бік сили Рей? Чи вижив Люк Скайвокер? Зрештою, яким буде підзаголовок нового фільму? Від останнього епізоду третьої трилогії «Зоряних війн» очікують відповідей на дуже багато запитань. Поки не відомо напевно, й кого зіграють новачки у далекій-далекій галактиці Кері Расселл («Американці») і Метт Сміт («Доктор Хто»).


Прем’єра в Україні: 19 грудня

Режисер: Джей Джей Абрамс («Зоряні війни: Пробудження сили»)

У ролях: Дейзі Рідлі («Вбивство у «Східному експресі»), Оскар Айзек («Усередині Люїна Девіса»), Адам Драйвер («Патерсон»)

Обкладинка: B&H Film Distribution, Giphy