Фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург» з’явиться на Netflix із 14 червня, повідомив стримінговий сервіс в Україні.

Раніше переговори щодо появи цього фільму на Netflix вів його продюсер Володимир Яценко.

Фільм розповідає історію про братів-близнюків, які вирушають на пошуки батька, який покинув їх у дитинстві й помер у Люксембурзі. Головні ролі виконали учасники гурту «Курган & Agregat» – брати Раміл та Аміл Насірови.

Стрічку знімали у 2021 році в Лубнах на Полтавщині, у Києві, на справжньому поліцейському полігоні й у Люксембургу. Завершувати фільм уже після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

В український прокат фільм вийшов із 13 квітня й за перший вікенд зібрав 5,59 мільйона гривень, ставши лідером українського прокату. Ми розповідали, що означають для кінопрокату в Україні касові рекорди стрічки, а також мультфільму «Лісова пісня».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


The Village Україна підготували цілу серію матеріалів про стрічку: інтерв’ю з режисером і виконавцями головних ролей; репортаж зі зйомок фільму в Києві й Лубнах; велику історію про те, як «Курган & Agregat» стали волонтерами після 24 лютого, а також розмову з продюсером «Люксембург, Люксембург» Володимиром Яценком.


У вересні 2022 року на Netflix вийшли три українські фільми: «Дике поле» (за романом Сергія Жадана), «Бурштинові копи» й «Зустріч однокласників».

У жовтні на платформі зʼявилися ще сім українськиих стрічок, серед яких «Поводир» Олеся Саніна, «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча, «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна, «Зірки за обміном», «Віддана», «Фокстер і Макс» і «Сторожова Застава». А в грудні 2022-го в каталог Netflix додали чорну комедію «Я працюю на цвинтарі» й воєнну драму «Снайпер. Білий ворон». Наприкінці березня на Netflix також вийшов український серіал «Спіймати Кайдаша».

Продюсер Володимир Яценко вів переговори з Netflix і щодо інших своїх проєктів, серед яких Валентина Васяновича, «Додому» Нарімана Алієва, «Атлантида» Валентина Васяновича і «Я і Фелікс» Ірини Цілик.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі