Журнал соціального коміксу Inker випустив номер «Жінки на війні», присвячений українським військовослужбовцям. У випуск увійшли чотири репортажі.

Автори кажуть, що хотіли розглянути проблему упередженого ставлення до жінок в армії, яким «лише ціною важкої праці й постійного ризику вдалося завоювати беззаперечний авторитет побратимів».

Перший репортаж номера розповідає про парамедикиню на «Азовсталі» Катерину «Пташку» Поліщук. У цивільному житті дівчина працювала акторкою в театрі, а у 2021 році пройшла медичні курси й вирішила піти на схід як медикиня-доброволець. «Пташка» приєдналася до «Госпітальєрів» і на війні зустріла коханого. Він загинув у березні 2022 року.

Комікс «Позивний преса» розповідає про історію військового кореспондента Олександра Махова і його дружини Анастасії, які працювали на одному каналі. Після початку повномасштабного вторгнення Олександр пішов служити й загинув у травні 2022 року. Анастасія тепер захищає Харківщину.

Також до випуску ввійшли комікси про парамедикиню Катерину Галушку («Як я стала госпітальєркою»), яка спочатку втрачала свідомість від вигляду крові; і про колишню власницю елітного клубу відпочинку й снайперку Євгенію Емеральд («Смарагдовий снайпер»).

Переглянути комікси можна за посиланням. Цей випуск створили спільно з українським видавництвом UAComix.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Inker «журнал соціального мальопису», який виходить щомісяця українською й англійською мовами з листопада 2021 року. Видання створює соціальні комікси на основі реальних історій. Зокрема, Inker випустили комікси про українського волонтера-водія, який 100 днів пробув у полоні в Оленівці; про оборону «Азовсталі»матір фотографа Дмитра «Ореста» Козацького; окупацію Чорнобильської АЕС; 15-річного школяра, який допоміг знищити більше 100 одиниць ворожої техніки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі