Журнал Inker випустив комікс про 15-річного українського школяра, який допоміг ЗСУ знешкодити близько 100 одиниць ворожої техніки.

Комікс під назвою «Дроновод» розповідає історію старшокласника й пілота квадрокоптера Андрія Покраски, який на початку повномасштабного вторгнення приєднався до тероборони разом із батьком.

За допомогою безпілотника він допомагав знаходити й знешкоджувати техніку російських окупантів під селом Катюжанка на Київщині.

«Місцеві тероборонівці мали кілька дронів для аеророзвідки, але не мали досвідченого оператора. Так сталося, що єдиною людиною, яка би могла керувати дроном, виявився місцевий підліток Андрій Покраска», – розповідають автори коміксу.

Комікс «Дроновод» увійшов до четвертого номеру «Партизани».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Inker – журнал соціального коміксу, що почав виходити в листопаді 2021 року. З початку повномасштабного вторгнення журнал перейшов на висвітлення подій, повʼязаних із повномасштабним вторгнення російських окупантів.

«Цей журнал – абсолютний графічний нон-фікшн. Єдиний фільтр, через який ми пропускаємо історії, – це мистецька рефлексія», – зазначають в Inker.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Inker