Видання Inker випустило соціальний комікс про окупацію російськими військами Чорнобильської АЕС. Повну версію випуску можна переглянути в онлайн-форматі.

«Чорнобиль. Окупація» – це одна з чотирьох історій другого випуску щомісячника. Для створення коміксу журналісти взяли інтервʼю в працівників станції, які перебували в полоні 35 днів.

Обкладинка історії «Чорнобиль. Окупація»

«Історія про справжніх героїв, які змусили навіть російських спецпризначенців слухати український гімн і підкорятися українським законам на території станції», – розповідають творці випуску.

Також у новому випуску – історія «Берег Свободи» про рибалок із Страхолісся, які врятували життя цілому селищу; сюжет про жителя Київщини, який вижив після влучання кулі в серце; а також розповідь «Ковчег» про волонтерів, які рятують маломобільних людей з прифронтових територій.

Над випуском працювали команда сценаристів й ілюстраторів: Денис Борисюк, Таня Приймач, Олексій Чорний, Максим Солнцев, Руслана Коропецька, Наталя Тарасенко, Володимир Кузнєцов і Захар Поліщук.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чорнобильську АЕС захопили 26 лютого, однак уже під кінець березня російські окупаційні війська почали виводити персонал із Чорнобиля. За цей час мародери викрали з лабораторій Чорнобиля обладнання на суму близько 135 мільйонів доларів.

Журналістка The Village Україна Вероніка Масенко поспілкувалася з одним із працівників ЧАЕС, який повернувся із захопленої станції, і розпитала про все, що відбулося там за майже місяць окупації.

Український проєкт Dewscots створює книжку-комікс про героїв війни «Літопис Всесвіту Дюскотс», де будуть описані історії простих українців. Це буде перший із шести запланованих томів коміксу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Inker