Журнал Inker випустив комікс «Своя війна» про матір захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького з позивним «Орест».

Для цього Inker поспілкувався з матірʼю «Ореста» Іриною Юрченко, яка працювала провідницею на евакуаційних потягах, які безперервно курсували в перші дні повномасштабного вторгнення Росії.

«Життя за графіком із максимальним ступенем передбачуваності змінюється з першими сиренами. Й от тепер її донька переховується в бомбосховищі, син – в оточенні на «Азовсталі», а вона сама опиняється в сповненому страху й паніки евакуаційному потязі без права на сон і відпочинок», – описують сюжет в Inker.

Комікс «Своя війна» ввійшов до сьомого номеру «Евакуація», вихід якого приурочили до річниці повномасштабного вторгнення.

Номер «Евакуація» містить ще три історії: «Де мої діти?» про батька-одинака з Маріуполя, який виховує трьох дітей; «Казах» про казахського правозахисника, який у 2019 році отримав політичний притулок в Україні; «Мопед не залишу» про чоловіка, який у травні 2022-го повернувся в Сєвєродонецьк по мопед, який зібрав «з нуля» власноруч.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше Inker видали графічний репортаж «Я був в Оленівці» про українського водія-волонтера, який вивозив цивільних із Маріуполя й потрапив у полон в Оленівці.


«Повномасштабна» чи «велика» війна? Запитали в людей, які мають знати найкраще, як називати фазу війни Росії проти України після 24 лютого.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі