До Дня Незалежності видання Inker випустило серію коміксів, присвячених військовим, які захищали «Азовсталь», і цивільним, які знайшли прихисток у бункерах комбінату.

Номер складається з чотирьох репортажів, один із яких – «Я боротимусь за тебе» – відмалювали в графічному стилі Катерини Прокопенко, ілюстраторки та дружини командира полку «Азов» Дениса «Редиса» Прокопенка.

«Катерина особисто дала дозвіл редакції на використання її стилю й мотивів художньої творчості. Це історія кохання й відчайдушної боротьби дівчини за порятунок і свободу свого чоловіка. Боротьби, яка триває й досі», – розповідає команда Inker.

Другий репортаж має назву «Злітай в пекло і повернись», у його основі – розповідь учасника першої секретної операції з доставляння допомоги й евакуації поранених з «Азовсталі». Герой розповів, як його команда подолала 100 кілометрів над окупованою територією на гелікоптері на висоті п’яти метрів над землею.

Репортаж «Тітка Суп» базується на спогадах Наталі Бабеуш – працівниці комбінату, яка годувала дітей на «Азовсталі».

Останній репортаж має назву «Бомбосховище» – це історія дружини азовця, яка два місяці переховувалася в бункерах заводу з чотиримісячним сином.

Над випуском працювали сценаристи й ілюстратори Володимир Кузнєцов, Максим Солнцев, Ярко Філевич, Linnison, Олексій Чорний і Людмила Самусь.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Inker – «журнал соціального мальопису», який виходить щомісяця українською й англійською мовами. Видання створює соціальні комікси на основі реальних історій. У липні випустили комікс про окупацію російськими військами Чорнобильської АЕС.

Більше ніж 2500 захисників з «Азовсталі» в травні вивезли на територію, підконтрольну РФ. Наприкінці червня вдалося повернути 95 оборонців «Азовсталі».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі