Режисер індійського блокбастеру RRR С.С Раджамолі розповів Vanity Fair про те, як удалося домовитися про знімання біля Маріїнського палацу й навпроти Верховної Ради України.

Локацію біля Маріїнського палацу вибрали через те, що розмір будівлі й плацдарм для танцівників перед нею «були ідеальними», розповідає Раджамолі.

Знімання сцени перенесли в Україну через сезон дощів, який тривав в Індії. «Я спитав у продюсерки, чи це ок знімати сцену з піснею на повну гучність прямо навпроти будівлі парламенту й біля президентського палацу? Вона відповіла, що все нормально», – каже режисер RRR. На постпродакшені колір будівлі Верховної Ради України змінили з металевого відтінку сірого на вапняний.

Крім того, режисер блокбастеру відзначив українських танцівниць. За його словами, він був здивований рівнем професіоналізму виконавців в Україні. Усі танцівники й музиканти, які знімалися в фільмі, – професіонали, а не статисти.

Як проходили знімання фільму?

Продюсерка 435 Films Анна Паленчук раніше розповідала The Village Україна, що спочатку плану знімати поблизу Маріїнського палацу не було, але ідею висунув режисер стрічки С. С. Раджамолі. «Звісно, у них була можливість побудувати таку декорацію в Індії, – каже Паленчук. – Та коли пан Раджамолі побачив Маріїнський палац, він сказав, що це саме та будівля, яку він уявляв для цієї сцени».

Вона також ділиться, як удалося домовитися про зйомки фільму: «Це резиденція президента, і ми розуміли, що в будь-який момент він може вирішити провести там прийом чи зустріч. Це було страшно, тому я комунікувала з його протокольною службою й протокольною службою першої леді, дуже їх умовляла, щоб не було непередбачуваних зустрічей. Просто тому, що ми не змогли б зібрати декорації за кілька годин».

До знімань у Києві в серпні 2021 року залучили локальну команду з орієнтовно 200 професіоналів. Індійська група прилетіла в Україну в складі 142 людей, для цього замовили два чартерні літаки. «У пікові моменти в нас було понад 800 людей на майданчику, тільки акторів масових сцен було до 450», – пригадує керівниця 435 Films.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Стрічку RRR описують як «вигадану історію про двох легендарних революціонерів і їхню подорож далеко від дому, перш ніж вони почали битися за свою країну в 1920-х роках». За різними даними, бюджет проєкту становив від 45 до 72 мільйонів доларів, що робить його найдорожчим на момент виходу фільмом в історії індійського кіно.

У січні 2022-го RRR виграв «Золотий глобус» за найкращу оригінальну пісню. Фільм також номінували на «Оскар» за найкращу оригінальну пісню Naatu Naatu. Назву перекладають як «народна пісня»


Знімальний процес RRR почали ще у 2018 році, але його неодноразово довелося припиняти через пандемію коронавірусу. До знімань залучили кінокомпанію 435 Films. The Village Україна розпитали продюсерку Анну Паленчук, як це було.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі