Індійський фільм RRR режисера Кодурі Шрісайла Шрі Раджамулі, який знімали біля Маріїнського палацу в Києві, виграв «Золотий глобус» за найкращу оригінальну пісню.

Музику для пісні Naatu Naautu написав індійський композитор М.М. Кееравані, а виконали її співаки Кала Бхайрава й Рахул Сіплігундж.

Назву перекладають як «народна пісня», пише ВВС Hindi. Композитор розповів виданню, що хоче створити пісню, під яку два танцівники змагаються в танці один з одним. Він працював над нею із січня 2020 року.

Сцена з танцем із фільму RRR

Як проходили зйомки фільму

Продюсерка 435 Films Анна Паленчук розповідає, що спочатку плану знімати поблизу Маріїнського палацу не було, але ідею висунув режисер стрічки С. С. Раджамолі. «Звісно, у них була можливість побудувати таку декорацію в Індії, – каже Паленчук. – Та коли пан Раджамолі побачив Маріїнський палац, він сказав, що це саме та будівля, яку він уявляв для цієї сцени».

Вона також ділиться, як вдалося домовитися про зйомки фільму: «Це резиденція президента, і ми розуміли, що в будь-який момент він може вирішити провести там прийом чи зустріч. Це було страшно, тому я комунікувала з його протокольною службою й протокольною службою першої леді, дуже їх умовляла, щоб не було непередбачуваних зустрічей. Просто тому, що ми не змогли б зібрати декорації за кілька годин».

До знімань у Києві в серпні 2021 року залучили локальну команду з орієнтовно 200 професіоналів. Індійська група прилетіла в Україну в складі 142 людей, для цього замовили два чартерні літаки. «У пікові моменти в нас було понад 800 людей на майданчику, тільки акторів масових сцен було до 450», – пригадує керівниця 435 Films.

У номінації «Золотого глобуса» за найкращу пісню також змагалася музика із фільмів:

За цю пісню фільм RRR також увійшов до шортліста «Оскара».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Стрічку RRR описують як «вигадану історію про двох легендарних революціонерів і їхню подорож далеко від дому, перш ніж вони почали битися за свою країну в 1920-х роках».

За різними даними, бюджет проєкту становив від 45 до 72 мільйонів доларів, що робить його найдорожчим на момент виходу фільмом в історії індійського кіно. 

Цей фільм також номінували на «Золотий глобус» як найкращу стрічку іноземною мовою.

Трейлер фільму RRR

Знімальний процес RRR почали ще у 2018 році, але його неодноразово довелося припиняти через пандемію коронавірусу. До знімань залучили кінокомпанію 435 Films. The Village Україна розпитали продюсерку Анну Паленчук, як це було.


Ось найкращі фільми й серіали 2022 року за версією «Золотого глобуса».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі