Онлайн-кінотеатр Takflix випустив дебютний художній фільм «Парфенон» литовського режисера Мантаса Кведаравічуса, який загинув у Маріуполі в березні 2022 року.

Половину вартості квитків передадуть на підтримку маріупольців, які змушені були покинути свої домівки, і на евакуацію з Маріуполя.

Психологічна драма «Парфенон» присвячена дослідженню пам’яті. За сюжетом, герой фільму пригадує своє життя в дешевому борделі в Афінах. У спогадах – історії повії, гангстера й реставраторки ікон, яка насправді не вірить у Бога.

Реставраторку зіграла українська акторка Рита Бурковська («Бачення метелика»). Це повнометражний дебют акторки. Щоби вжитися в роль, вона два місяця писала ікони в Лаврі.

Режисером-постановником фільму став В’ячеслав Цвєтков, який також зняв «Маріуполіс» і «Земля блакитна, ніби апельсин».

Перед початком знімання режисер протягом трьох років проводив етнографічні дослідження в Афінах, Стамбулі й Одесі.

Подивитися «Парфенон» можна за посиланням. Квиток коштує 95 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Takflix – це онлайн-кінотеатр українського кіно. У каталозі кінотеатру доступно близько 100 українських фільмів. Серед них – перший український еротичний серіал «Острів любові»; фентезійна анімація про жіночу сексуальність; відреставрований фільм «Земля» Олександра Довженка із саундтреком від DakhaBrakha; ісландсько-французький фільм про війну в Україні й екологію; анімація, створена зі сміття.

У червні Takflix також випустив застосунок для Android.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі