Повнометражний дебют Максима Наконечного «Бачення метелика» відзначили на Одеському міжнародному кінофестивалі. Стрічка отримала нагороду як «найкращий український повнометражний фільм», повідомили організатори конкурсу.

Національний конкурс 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю через повномасштабне вторгнення РФ відбувся у Польщі у межах Варшавського міжнародного кінофестивалю.

До програми увійшли 11 повнометражних фільмів та 7 короткометражних робіт. Серед них польсько-українське журі відзначило стрічки у категоріях «Найкращий український повнометражний фільм» і «Найкращий документальний фільм». Відзнаку за найкращу українську короткометражку цьогоріч журі вирішило не вручати.

Найкращим українським повнометражним фільмом стала стрічка «Бачення метелика» Максима Наконечного. Це історія про українську військову, яка намагається повернутися до мирного життя після ворожого полону. Прем’єра фільму відбулася цьогоріч на Каннському кінофестивалі.

Найкращим документальним фільмом назвали стрічку «Терикони» Тараса Томенка. Фільм розповідає про дітей, які постраждали від війни на Донбасі. Головна героїня стрічки – 15-річна Настя, яка живе шахтарському містечку Торецьк, що в «сірій зоні» на Донбасі й постійно перебуває під обстрілами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Попри повномасштабну війну, у Києві проводять шостий фестиваль кіно «Київський тиждень критики», а також традиційне вручення премії «Кіноколо».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі