Для закладів громадського харчування в Києві подовжать час роботи на одну годину, повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Згідно з рішенням Ради оборони міста, кафе й ресторани працюватимуть до 23:00. Рішення стане чинним із 1 вересня.     

Напередодні з проханням продовжити години роботи закладів до міської влади звернулися представники Національної ресторанної асоціації України. Аргументом було те, що рішення про роботу закладів до 22:00 ухвалили тоді, коли комендантська година починалася о 23:00. Зараз вона триває до 00:00.

Можливість подовження годин роботи для закладів пообіцяли розглянути в середині липня. Таке рішення має сприяти поліпшенню економічної ситуації, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів, кажуть підприємці.

   

У серпні 2022-го ресторанам у Києві заборонили працювати після 22:00. Рішення аргументували необхідністю дотримуватся комендантської години, яка починалася о 23:00. Із березня 2023-го комендантську годину скоротили, тепер вона починається о 00:00. Ми запитували в підприємців, чому це рішення важливе і як вплине на їхні прибутки.

   

У червні вийшло розслідування «Української правди» про те, як київські заклади преміумкласу працюють у комендантську годину для чиновників і забудовників. Журналісти видання перевірили, чи справді працюють заклади Frou Frou й Biarritz у ніч із 3 на 4 червня. Біля закладу Biarritz помітили, зокрема, директора департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександра Никоряка й забудовника Артура Мхітаряна (Taryan Group).