У Києві та області скоротять тривалість комендантської години, повідомляють у військовій адміністрації.

Зараз триває узгодження щодо термінів. Найвірогідніше, з 26-го березня комендантська година триватиме з 00:00 до 05:00, зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

UPD: Мер Києва Кличко уточнив, що з 00:00 26 березня комендантська година у Києві та області триватиме з 00:00 до 05:00. Метро й наземний транспорт працюватимуть на годину довше.

У КМВА кажуть, що бачили суспільний запит щодо скорочення, як-от успішна петиція чи запит підприємств і держустанов.

Скорочення комендантської години, зокрема, дозволить подовжити час роботи громадського транспорту й закладів громадського харчування. За словами Кличка, метро та наземний транспорт працюватимуть на годину довше. Також скорочення тривалості комендантської години має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць,  підсумовують у КМВА.

Зараз комендантська година в Києві триває з 23:00 до 5:00.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Востаннє тривалість комендантської години змінювали в травні 2022 року (тоді її також зменшили на годину).


Під час комендантської години перебувати на вулиці та в інших громадських місцях заборонено. Виходити на вулицю під час комендантської години можна тільки в разі повітряної тривоги, щоб дістатися найближчого укриття. Водночас обов’язково мати із собою документ, який посвідчує особу. У застосунку «Київ Цифровий» можна ввімкнути сповіщення з нагадуванням про її початок.


Метрополітен у Києві працює із 06:00 до 22:00, наземний громадський транспорт – із 06:00 до 22:30. Ресторани й бари працюють лише до 22:00. Із першого вересня також діють нові спецперепустки під час комендантської години.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі