Після дозволу роботи літніх майданчиків кількість відкритих ресторанів збільшилася на 18% − з 44% до 62%. Про це йдеться у дослідженні компанії Poster. У квітні під час карантину відновили роботу лише 2–3% ресторанів і кафе.

«Перший місяць карантину став найважчим для рестораторів − кожен третій заклад в той період не зміг перебудуватися на роботу з доставкою і був змушений призупинити роботу», − розповів гендиректор і співвласник Poster Родіон Ерошек.

Також збільшився оборот закладів: 4–10 травня середній оборот становив 35%, а 11–17 травня − 47% від докризового обороту.

Дослідження охоплює дані близько 4000 українських закладів за період з 11 по 17 травня.


Poster – перша хмарна система автоматизації для українських кафе, ресторанів і магазинів. Заснована на початку 2013 року.

 «Усі хочуть потусуватися»: читайте репортаж київськими закладами, які відновили роботу літніх майданчиків.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

ФОТО: Костянтин Гузенко