«Лун.Місто» вивели заповненість дитсадків на інтерактивну мапу, користуючись даними порталу дошкільної освіти Києва.

Блакитним і синім кольором на карті позначили комунальні дитячі садки, де зараз більше 10 місць. Дитячі садки, де немає місць, позначені червоним кольором. Дані обіцяють оновлювати щодня.

Станом на зараз найменше вільних місць у дитячих садках Дарницького, Шевченківського й Подільського районів,  а найбільше – у Деснянському, Святошинському й Дніпровському районах. Не мають вільних місць 192 садки, а 144 садки мають до 10 місць. Лише 28 дитсадків у Києві мають більше 50 місць.

Скільки загалом дитсадків, місць і дошкільнят у Києві

Загалом у дитсадках Києва відкрили 37, 7 тисяч місць для дітей, більшість із них уже зайняті. Водночас кількість місць постійно змінюється, зокрема через те, що певну кількість дітей переводять у інші дитсадки.

В Києві налічують 545 комунальних дитсадків і 26 дошкільних підрозділів у закладах загальної середньої освіти. В минулому навчальному році там могло навчатися 95,8 тисяч дітей, але на кінець року фактично навчалося 85,9 дітей, тобто більше 10 000 місць залишалися вільними.

Чотири роки тому «Лун. Місто» вже оцінювали заповненість дитсадків Києва. Тоді найбільші черги були на Теремках, Осокорках і Позняках у Дарницькому районі. Черги могли доходити до 2000 дітей. Найкращу ситуацію із місцями в садок фіксували на Воскресенці й Лісовому масиві.

   

На мапі «Лун.Місто» можна моніторити тимчасове житло на Київщині, якість повітря в шістьох містах України, наявність укриттівмасштаби руйнування новобудов у Бучі, Ірпені й Гостомелі, становище ринку нових ЖК, ціни на пальне на АЗС Києва, результати ЗНОбокси, де можна залишити одяг на благодійність. Також можна перевірити, які заклади мають автономне живлення й працюють навіть під час загальних відключень світла. Крім того, туди додали, де можна знайти автомати для збору пластикових пляшок «Япомогабокси» і карту дощових підтоплень.

   

Зараз 68% освітніх закладів України мають укриття. Там можна розмістити 4,7 мільйона учнів та вчителів. У 2023 році планують облаштувати 1 500 укриттів, але загалом їх потрібно 5 400 тисяч, каже прем’єр-міністр. У Києві укриття облаштують у 437 закладах освіти (ремонт завершили вже у 105 укриттях).