Автомати для збору пластикових пляшок «Япомогабокси» нанесли на карту «Лун.Місто». Знайти можна за посиланням.

Бокси мають блакитні позначки. Зараз вони працюють у Києві, Львові, Чернівцях, Волочиську (Хмельницька область) у деяких супермаркетах Metro, заправках Socar і на інших локаціях.

Перед тим, як закинути пластикову пляшку в бокс, її варто помити і скрутити, щоб займала менше місця, нагадують у «Лун.Місто». Кошти з перероблення ініціатори проєкту спрямовують на благодійність.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві до початку повномасштабного вторгнення працювали 11 «Япомогабоксів». Вони частково відновили роботу у вересні 2022 року, а також автори боксів для пластику запустили чат-бот, де можна повідомляти про збої в роботі «Япомогабоксів». Ми писали про те, як встановити «Япомогабокс» у своєму районі.


На мапі «ЛУН Місто» можна моніторити тимчасове житло на Київщині, якість повітря в шістьох містах України, масштаби руйнування новобудов у Бучі, Ірпені й Гостомелі, становище ринку нових ЖК, ціни на пальне на АЗС Києва, результати ЗНО, бокси, де можна залишити одяг на благодійність. Також можна перевірити, які заклади мають автономне живлення й працюють навіть під час загальних відключень світла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі