«Лун.Місто» запустило карту укриттів у Миколаєві, Одесі і Львові. Це офіційні сховища, а також заклади, які мають підвальні приміщення.

На сайті можна лишити коментар про те, чи працює укриття й чи має воно відповідні умови для використання. У «Лун.Місто» кажуть, що мапу планують розширити й на інші міста України.

Містяни також можуть додати на карту власний заклад як тимчасове укриття на час повітряної тривоги. Для цього потрібно заповнити онлайн-анкету.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Лун.Місто» запустили карту закладів по всій Україні, де є укриття. Пізніше на карту додали всі офіційні сховища, які є в застосунку «Київ Цифровий». Містяни можуть самостійно перевіряти укриття й лишати на карті коментарі про те, чи працюють вони.


На мапі «Лун.Місто» можна моніторити тимчасове житло на Київщині, якість повітря в шістьох містах України, масштаби руйнування новобудов у Бучі, Ірпені й Гостомелі, становище ринку нових ЖК, ціни на пальне на АЗС Києва, результати ЗНО, бокси, де можна залишити одяг на благодійність. Також можна перевірити, які заклади мають автономне живлення й працюють навіть під час загальних відключень світла. Крім того, туди додали, де можна знайти автомати для збору пластикових пляшок «Япомогабокси».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі