На інтерактивній мапі Києва від «ЛУН місто» тепер можна перевірити, які заклади мають автономне живлення й працюють навіть під час загальних відключень світла.

Там позначені кафе, магазини, коворкінги, кав’ярні, перукарні, аптеки, заправки, поштові відділення, медичні центри й інші сервіси.

Мапа постійно оновлюється й доступна на сайті й у застосунку.

«Більшість заправок мають власні генератори й повністю автономно забезпечують себе електроенергією. На «Новій пошті» можна розрахуватися й отримати посилку за допомогою мобільного застосунку. Comfy й «Фокстрот» оновлюють інформацію про роботу своїх магазинів у «ЛУН Місто», а також зазначили там ті, що мають можливість працювати автономно. Мережа магазинів «Сільпо» також вже мають генератори на основних точках та найближчим часом планують розширювати цю мережу», – відзначають у «ЛУН Місто».

На мапу ще можна додати інформацію про роботу свого бізнесу, для цього потрібно заповнити анкету за цим посиланням. Представників мережевого бізнесу просять писати на пошту [email protected].

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня регулярно атакує українські обʼєкти енергетики. Через це «Укренерго» час від часу застосовує стабілізаційні чи аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (уранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00).


За новими графіками відключень світло можуть вимикати тричі на день. Водночас у ДТЕК зазначають, що такі відключення можливі лише в критичних випадках.


На мапі «ЛУН Місто» можна моніторити тимчасове житло на Київщині, якість повітря в шістьох містах України, масштаби руйнування новобудов у Бучі, Ірпені й Гостомелі, становище ринку нових ЖК, ціни на пальне на АЗС Києва й навіть результати ЗНО.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі