Притулок для тварин «Бест Френдз» на Київщині, який російські окупанти зруйнували ще у 2022 році, відбудували й звели ветеринарний комплекс.

Реконструкція тривала майже чотири місяці. За цей час там збудували ветеринарний комплекс, операційну, а також інфекційне, терапевтичне й реабілітаційне відділення.

Оздобленням притулку займалася компанія Kailas-V, яка створила в Україні понад 70 муралів, зокрема «Святу Джавеліну», «Грушевського» й «Крути».

Гроші на реконструкцію надали в межах проєкту Tails Change, який запустили Suziria Group і UAnimals. Відбудова притулку коштувала близько двох мільйонів гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Бест Френдз» розташований у селі Фасова Макарівського району області. За час повномасштабного вторгнення прихисток двічі постраждав від авіанальотів й артобстрілів з боку російських окупантів.

Там була зруйнована частина основної будівлі й вольєрів, через що кількість місць у притулку скоротилася до 800, а навантаження збільшилося через котів і собак, яких урятували з Бахмута, Краматорська й Харківської області.

До 24 лютого в притулку проживали понад 1300 тварин, наразі власники намагаються розмістити там близько 970 підопічних.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Бест Френдз»