Комунальники прибрали територію біля озера Качине, повідомляє Дарницька районна держадміністрація.

З берегової зони та з поверхні водойми зібрали й вивезли два тракторні причепи сміття, відзначають комунальні служби. З води, зокрема, дістали низку автомобільних покришок.

Фото: Дарницька РДА

Прибрати берегову зону вимагала місцева громада, яка напередодні звернулася до комунальних служб і міської адміністрації в соцмережах, звинувативши посадовців у службовій недбалості.

Територія озера до прибирання
Фото: ГО «Озеро Качине»

Місцеві жителі хочуть продовжити роботи з розчищення звалища на озері, а також наполягають на прибиранні біля озера Жандарка й у зеленій зоні вздовж проспекту Григоренка.

Озеро Качине громада називає «єдиною перлиною живої Дарницької природи, яку не знищили забудовники вздовж проспекту Григоренка».

На місці озера планували звести багатоповерхівку, місцеві жителі вели боротьбу із забудовником, комунальним підприємством «Житлоінвестбуд», з 2016 по 2022 роки.

Зображення: ГО «Озеро Качине»

Для цього активісти створили ГО «Озеро Качине», самостійно займалися благоустроєм і створили проєкт екопарку довкола водойми, який став переможцем «Громадського бюджету» 2017 року. Попри це, кошти на реалізацію проєкту в розмірі мільйона гривень громаді досі не виділили.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Озеро Кругле на «Лісовій» також пообіцяли очистити після звернення містян. Водойма і її прибережна територія були завалені побутовим і будівельним сміттям. Комунальні служби мають прибрати відходи з берега та з поверхні води, а також посилити контроль за станом озера.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі